Kiszabadult Damu Roland

2015.04.06. 08:55

Hétfőn hajnalban elhagyhatta a tököli börtönt Damu Ronald, a Jóban Rosszban korábbi színésze. Nemi erőszak és bántalmazás miatt mondta ki bűnösnek a bíróság volt barátnője, Palácsik Tímea feljelentése nyomán. 

Damu Rolandot felesége, Edina várta reggel fél 6-kor a börtön kapujában - írja a Bors. Edinával a pszichiátrián ismerkedtek meg, és a börtönben házasodtak össze. A szabadulás utáni pillanatokról itt láthatja a Blikk videóját. A színész nem akart nyilatkozni az újságíróknak.  

Damu Roland mosolyogva távozott a börtönből felesége, Edina oldalánForrás: MTI/Lakatos Péter

Erőszakoskodásban találták bűnösnek

Damu Rolandot volt barátnője, Palácsik Tímea (azóta Vajna Tímea) 2010-es feljelentése nyomán ítélték négy és fél év börtönbüntetésre súlyos testi sértés, erőszakos közösülés és személyi szabadság korlátozása miatt. A színészt 2012 márciusában ítélték el jogerősen, áprilisban kellett bevonulnia.

Fotósok gyűrűjében távozott a tököli börtönbőlForrás: MTI/Lakatos Péter

A színész és ügyvédje eljárásjogi és anyagi jogi hiányosságokra hivatkozva nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához, de az 2013 januárjában helybenhagyta a másodfokú bíróság döntését, így a színész rácsok mögött maradt, és további felülvizsgálatra már nem volt többé lehetősége.

A vádirat szerint verte

Damu Roland és Palácsik Tímea 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt.

Palácsik Tímea azóta Andrew G. Vajna filmipari kormánybiztos neje lettForrás: MTI/Nagy Lajos

A vádirat szerint a színész 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után ököllel arcul ütötte a nőt, akinek a bal szeme bevérzett. 2010 őszén Damu Roland korábbi viszonyuk helyreállítása reményében találkozott Palácsikkal, a vita azonban elfajult, és a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát.

Meg is erőszakolta

A nő megpróbált ellenállni, de Damu - folytatva a bántalmazást - közösült vele. A bántalmazás következtében a nő az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket. Palácsik Tímeát mentők szállították kórházba, onnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját.

Palácsik és Damu élettársi viszonyban éltekFotó: Hámori Zsófia/Life.hu, MTI/Marjai János

Damu Rolandot másodfokon négy és fél évre ítélték, végül a példás magaviselete miatt csak két évet és három hetet ült. Ügyvédje szerint bármilyen munkát elvállal

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK