A lány, akiért kosármeccsre jár Habony Árpád

Habony Árpád
Budapest, 2013. május 30. Habony Árpád a Századvég Alapítvány, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz Kiadó A magyar modell az átalakuló Európában című közös konferenciáján, a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2013. május 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tudható, hogy ki az a lány, akinek kedvéért Habony Árpád rendszeresen jár kosárlabdameccsre. A miniszterelnök tanácsadója legutóbb Angliában tűnt fel a hölgy oldalán, de láttuk már Tatabányán is, ahol láthatóan izgult az egyik játékosért.
Vágólapra másolva!

Van egy lány, akinek a kedvéért Habony Árpád rendszeresen jár kosárlabdameccsre. A miniszterelnök tanácsadója legutóbb Angliában tűnt fel a hölgy oldalán, Tatabányán pedig alighanem érte izgult egy meccsen.

Magas szőke Habony jobbján

Egy szőke lánnyal fotózták le Habony Árpádot hétfőn Londonban, amint éppen egy menő étteremben falatoztak. A 444.hu fotóján nemcsak az látható, ahogy a nem hivatalos miniszterelnöki főtanácsadó a Harrods luxusáruház majd százéves éttermében uzsonnázik, hanem az is, ahogy nadrágja jelentősen elválik a pólójától.

Habony Árpád újabban egy szőke hölggyel mutatkozik Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt azonban nem írták meg, hogy ki a társaságában lévő hölgy. Az Origo sejti, kiről lehet szó. Ebben segítségünkre volt egy eddig nem ismert fotó is. Ezen Habony Árpád Andy Vajna filmipari kormánybiztos és felesége, Palácsik Timea, valamint egy fiatalember társaságában nézi a Tatabánya-BEAC női másodosztályú kosárlabda-rangadót március 29-én.

Habony Árpád jobbról a második, mellette balra Andy Vajna és Palácsik Tímea Forrás: Origo olvasói fotó

A négyfős társaság a budapesti csapat kispadja mögött foglalt helyet, ezzel is egyértelműsítve, hogy kinek szurkolnak. A szemtanúk szerint Palácsik Timea lelkesen tapsolt szinte minden BAEC-os labdaérintésnél, függetlenül attól, hogy kosárról vagy csak egyszerű oldalbedobásról volt szó. Láthatóan még nem szakértője ennek a sportágnak - jegyezték meg a szemtanúk.

Viszonyuk mélysége ismeretlen

A londoni képen Habony Árpád mellett egy szőke, félhosszú hajú lány ül az étterem bárpultjánál. Az is kivehető, hogy bár ülnek, egy meglehetősen magas hölgyről van szó. A BEAC-ban jelenleg három szőke hajú játékos szerepel. Az egyik inkább alacsony, a másiknak sokkal hosszabb a haja, a harmadik azonban akár lehet az is, aki a londoni fotón látható.

A miniszterelnöki főtanácsadó csak ezen a képen magányos Fotó: Origo

Egy korábban NB I.-ben is játszó, utánpótlás-válogatott kosárlabdázóról lehet szó. Azt nem tudjuk, hogy milyen mély a kapcsolat a hölgy és Habony Árpád között. Mindenestre a legutóbbi, a bajnoki címet is befolyásoló rangadón nem volt ott a tanácsadó. Kérdés már csak az, hogy az egy hónap múlva kezdődő, a feljutásról döntő rájátszás meccsein szorít-e majd a csapat egyik legjobbjának.

Telik Habonynak saját kocsira?

Ahogy az Origo beszámolt róla, eközben továbbra sem tudni, hogy Habony Árpád állami autót vezetett-e március végén. Habony és Andy Vajna aznap tűnt fel egy, az Orbán Viktor miniszterelnök által is használt kisbuszhoz hasonlóval a budai Fő utcában, amikor a Quaestor-vezér Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság.

A róluk készült videofelvétel szerint az autót vezető Habony megpróbálta kikerülni a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt Tarsoly Csabára váró fotósokat és az operatőröket, ezért a záróvonalon át áttért a szembejövők sávjába, majd behajtott egy zsákutcába is. Sem ő, sem Andy Vajna nem volt bekötve.

Ugyanaz a Volkswagen-kisbusz Tatabányán a stadion előtt Forrás: Origo olvasói fotó

Még aznap az Origo olvasója Tatabányán, a Földi Imre Sportcsarnok előtt fényképezte le a járművet - ekkor játszották azt a meccset, amin Habony az említett szőke hölgynek drukkolhatott. Lázár János miniszter utóbb azt mondta: reméli, hogy Habonynak és Vajnának telik saját kocsira, és nem állami autóval járnak.

Egy éve képtelen elválni

Mint arról az Origo beszámolt, Habony Árpád egy éve képtelen elválni feleségétől, Kapócs Zsókától, pedig a bíróság márciusban már a negyedik tárgyalást tűzte ki a válóperükben. Habony és a színésznő válása azért húzódik, mert még egyikük sem ment el az eddigi tárgyalásokra - értesült a Blikk. A legutóbbi válóperi meghallgatásra is csak az ügyvédjeiket küldték el.

Kapócs Zsókát már más férfival látni együtt, de nem váltak el Habonnyal Forrás: Facebook/Kapócs Zsóka

Kapócs Zsókának közben új párja van: a színésznőt néhány napja egy másik férfival látták ölelkezni. A volt szépségkirálynő el is árulta, hogy egy hozzá hasonlóan válófélben lévő üzletembert szeret. Mint mondta, valóban új párja van, aki "civil", és Kapócs Zsóka azt szeretné, ha ezt mindenki tiszteletben tartaná.

Az elmúlt egy évben Habony Árpád sem volt egyedül. Állítólag egy ukrán-orosz hölggyel, Krisztina Uszikovával volt kapcsolata. A hölgy édesapja, Eduard Uszikov üzletember, akinek egyik, a Rózsadombon bejegyzett cégénél tavaly októberben a NAV tartott házkutatást, majd az adóhatóság februárban Uszikov három cége ellen is nyomozást indított.