Börtönt kért az ügyész a gólyatábori erőszakolóra

Vágólapra másolva!
A nyilvánosság kizárásával, zárt ajtók mögött kezdődött el szerdán az Eötvös Loránd Tudományegyetem fonyódligeti gólyatáborában múlt év augusztusában történt bűncselekménnyel, szexuális erőszakkal vádolt 39 éves budapesti férfi tárgyalása a Fonyódi Járásbíróságon.
Vágólapra másolva!

A nagy médiaérdeklődéssel kísért ügy vádlottja, K. Sándor Szilárd fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint augusztus 30-án a kora hajnali órákban megtámadta a budapesti lányt. Fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette és megerőszakolta. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni az áldozatát.

Zárt tárgyalás

A férfi szeptember óta előzetes letartóztatásban van, a vele szemben eljáró ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását javasolta. A bíróság zárt tárgyalást rendelt el, így például az áldozatot a vádlott jelenléte nélkül hallgathatják majd meg.

Fegyelmik indultak

Az ELTE jogi karának gólyatáborában történtek miatt az egyetem rektora szeptemberben fegyelmi eljárásokat indított, novemberben a fegyelmi bizottság döntése alapján kizártak két hallgatót a jogi karról, egy hallgatót pedig két félévre eltiltottak tanulmányai folytatásától. A jövőben csak úgy rendezhető gólyatábor, ha a programját a legrészletesebb leírás mellett engedélyezi a rektori vezetés.