Minden érdeklődőtől lenyúltak 100 eurót

Jnk20150304
Jól jegyezze meg ezt a képet, hogy ne tudják átverni az Euró övezetben lévő diszkókban. Így néz ki UV fény alatt az új húsz eurós bankjegy. A jelenlegi, 2001-ben kibocsátott bankjegyekhez képest az új 20 euróson az Európai Unió aktualizált térképe szerepel, és számos új biztonsági elemet tartalmaz majd, várhatóan november 25-én kerülnek forgalomba
Vágólapra másolva!
Fiktív külföldi munkalehetőségről szóló hirdetéssel csalt lépre embereket egy 26 és egy 36 éves zalai férfi. Mindenkitől kicsaltak 100 eurót az utazási költségekre. 
Vágólapra másolva!

A két, csalás és más bűncselekmények miatt korábban többször elítélt férfi 2012-ben elhatározta, hogy fiktív külföldi munkalehetőségre szóló hirdetés feladásával fognak pénzhez jutni.

Mindent leírtak

Egy internetes portálon szakmunkásoknak végzendő építőipari munkára hirdettek állást Olaszországban, Szicíliában. Munkáltatóként egy olasz céget jelöltek meg, leírták a kiutazás feltételeit, a szállás, étkezés költségeit, a munkavégzés szabályait, a munkaidő tartamát és a munkabér összegét is.

Hihető ajánlatot tettek

A hirdetésre jelentkezők részére konkrét és hihető, azonban valójában nem létező cég- és munkaköri adatokat tartalmazó munkaszerződést küldtek meg aláírásra. A munkába állás feltétele volt, hogy a jelentkezők utazási költség címén a 100-100 eurót utaljanak a cég bankszámlájára. A kapcsolatot magyar és olasz telefonszámokon, illetve egy olasz e-mailcímen tartották, név szerint megjelölve egy munkavezetőt is. A jelentkezőket értesítették arról is, hogy az autóbusz honnan és mikor indul Olaszországba, de ez az információ is hamis volt.

Képünk illusztráció Forrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

A pénzt felvették

A férfiak az átutalt összegeket a számláról készpénzben felvették, és elköltötték. A vizsgálat eredménye szerint 19 személyt ejtettek tévedésbe, és okoztak nekik 100-100 eurós kárt. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat.