Quaestor-károsultak tüntettek Budapesten

Budapest, 2015. április 11.
Quaestor-károsultak demonstrációja a Quaestor Értékpapír Zrt. fővárosi Báthory utcai székháza előtt 2015. április 11-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2015. április 11. Quaestor-károsultak demonstrációja a Quaestor Értékpapír Zrt. fővárosi Báthory utcai székháza előtt 2015. április 11-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Harminckétezren a Quaestor-károsultakért Facebook-csoport tartott demonstrációt szombaton délután Budapesten. Pár százan tüntettek, teljes kártérítést követeltek. Utána nem sokkal pedig az ellenzék szervezett megmozdulást a Batthyány-örökmécsesnél.  
Vágólapra másolva!

A tüntetők az V. kerületi, Báthory utcai Quaestor Irodánál gyülekeztek, nem sokkal három óra előtt. Az interneten azt írták, hogy a Quaestor Zrt. – Quaestor Financial Hrurira Kft. több tízezer család életét tette tönkre, amihez a Magyar Nemzeti Bank és a kormány is asszisztált.

Teljes kártalanítást követeltek Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A csoport szerint a pártoktól mentes, civil demonstráció célja egyebek mellett, hogy a kormány azonnali és egyértelmű foglaljon állást a kártalanítás módjáról és időpontjáról.

Tüntetők a Báthory utcai székház előtt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azt is követelik, hogy hozzák nyilvánosságra, ki és mikor utasította a Quaestort készpénzátutalásra az állampapírok kiadása helyett.

Ellenzéki tüntetés

Nem sokkal ez után az ellenzék is demonstrált, ők a Batthyány-örökmécsesnél gyülekeztek. A megmozdulást az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd Magyarországért, a Liberálisok, a Munkát, Kenyeret,Tisztességes Béreket egyesület, a Közmunkás Szakszervezet, a Szolidaritás és a Societas kezdeményezte.

Szónokra várva Fotó: Polyák Attila - Origo

Az Origo tudósítója szerint ezer-ezerötszáz ember lehet a tüntetésen, ahol először négy Quaestor-károsult mondta el a történetét.

A károsultak a Batthyány-örökmécsesnél gyűltek össze Fotó: Polyák Attila - Origo

A szervező csoport Facebook-oldalán azt írták, hogy Orbán Viktor elvette a magyaroktól a demokráciát, a jogállamot, a rászorulóktól az állami szociális ellátórendszert, az önkormányzatoktól az iskolákat és a kórházakat, a földműves családoktól a földet, a kisvállalkozóktól a trafikot és az ország nagyobbik részétől a tisztes megélhetés reményét.

Szerintük ezért a miniszterelnöknek erkölcsileg méltatlanná vált posztjára.