Nem a választásról, hanem a vörösiszapról beszélt Ajkán Orbán

Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor szerint lassan halad a felelősségre vonás a vörösiszap-katasztrófa ügyében, úgy látja, mintha senki nem viselné a felelősséget a történtekért. A miniszterelnök erről az Ajka TV-ben beszélt vasárnap este - felvételről.
Vágólapra másolva!

Lassan halad a felelősségre vonás a vörösiszap-katasztrófa ügyében - állapította meg Orbán Viktor. A kormányfő az TV Ajkának adott, csütörtökön rögzített interjújában nem a vasárnapi időközi választásról, hanem a Mal Zrt.-ről beszélt, és azt mondta, ahogy az idő múlik, úgy látja, mintha "senki nem került volna rács mögé", mintha "senki emberfia nem viselne felelősséget azért, ami történt", és ez fáj neki.

Orbán pénteken Tapolcán kampányolt a végül vesztes fideszes jelölt mellett Fotó: Szabó Gábor - Origo

A gyárról azt mondta: az emberek munkahelyét igyekeztek megmenteni, ám egy állami tulajdonú cég nehézkes és lassú, ezért arra törekszenek, hogy a gyár minél több része kerüljön ismét magánkézbe. Azonban - tette hozzá - mindig is "élt a gyanúperrel", hogy egy cég átalakítása során lesznek olyanok, akiknek nem jut hely, ezért azon vannak, hogy találjanak állást azoknak, akik kikerülnek a Malból.

Kolontár környéke a vörösiszap-katasztrófa után Fotó: Origo

Néhány szót mondott a kormányfő csupán a választásról. Úgy fogalmazott, több települést is felkeresett a körzetben az időközi választás előtt, mert egy miniszterelnöknek az a dolga, hogy minden kampányban részt vegyen, nem szereti azokat a miniszterelnököket, akik elbújnak kampány idején, "bele kell állni", és el kell menni mindenhová, ahová lehet.

A választási döntésben benne lesz az, hogy a szavazók mit gondolnak a jelöltről, a városuk helyzetéről, a kormányról, vagy a jövőről. Azt ígérte az ajkaiaknak, hogy akár mellettük, akár velük szemben szavaznak, hallani fogja a hangjukat.