Tarlós Budára tenné a szuperkórházat

Lipótmező, Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet
Vágólapra másolva!
Budán kellene felépülnie a kormány által tervezett új kórháznak, és erre az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet területe a legalkalmasabb – erről Tarlós István főpolgármester beszélt hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Vágólapra másolva!

Tarlós István azt mondta, ez nem javaslat, hanem a kerületi polgármesterekkel kialakított vélemény. Az ügyben nem a főváros hozza meg a döntést. Az egykori OPNI területe melletti vélemény azért született, mert ott most nincs egészségügyi ellátás, és sokkal könnyebb organizálni az építési munkákat egy ilyen területen, mint ott, ahol jelenleg is kórházi ellátás folyik – magyarázta a főpolgármester, megjegyezve, hogy valóban felmerült a Szent János Kórház területe is.

Lipótmező, Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Tarlós István közölte, hogy az egykori OPNI állami tulajdonban van, így a tulajdonviszonyok nem jelenthetnek problémát. Az a kérésük, hogy ha fel is épül az új központi kórház, és egyetértésükkel esetleg Budán, attól a Szent Margit Kórház "paraméterei ne sérüljenek meg". A főpolgármester megtisztelőnek nevezte, hogy az ügyben kikérték véleményüket, és azt mondta: "ha a Miniszterelnökség népszavazást szeretne, azt mi tudjuk támogatni".

Tarlós István annak kapcsán, hogy Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista képviselője egy korábbi, a Szent János Kórház területére vonatkozó terv elővételét javasolta, arról beszélt: a tervre 2001 és 2005 között kifizettek 251 millió forintot, de akkor ezt a saját szocialista kormányuk támogatásra méltatlannak minősítette.