Tévedésből tagja vagy szavazója a Jobbiknak az, aki arra számít, hogy faji, vallási vagy bármilyen más alapon különbséget tesz az emberek között – jelentette ki Vona Gábor. A párt elnöke azt üzente a cigányellenes vagy antiszemita jobbikosoknak, hogy keressenek maguknak új pártot.

Vona Gábor erről a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján beszélt. A párt első embere a vasárnapi tapolcai választás másnapján ismét történelmi jelentőségűnek nevezte a jobbikos Rig Lajos győzelmét. A választásról ide kattintva olvashat bővebben.

Rasszistának nincs helye a Jobbikban

Vona Gábor néppárti folyamatot akar végigvinni a Jobbikban. A Hír24 beszámolója szerint a politikus úgy fogalmazott, vállalja a felelősséget saját "vadhajtásaikért", azokat "le fogja nyesni".

Vona Gábor néppárti folyamatokat akar végigvinni a pártbanFotó: Polyák Attila - Origo

Az antiszemita, illetve cigányellenes tagoknak és szavazóknak a pártelnök azt üzente: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási vagy bármilyen alapon különbséget tesz az emberek között. Mint mondta, ha valaki akár támogatóként, akár tagként erre számított volna, valószínűleg tévedésből van a Jobbikban. Nekik üzenve hozzátette: keressenek maguknak egy másik politikai pártot.