Orbán Viktor háza közelébe jutottak a demonstrálók

Juhász Péter
Az Együtt aktivistái Orbán Viktor háza előtt demonstráltak a korrupció ellen
Vágólapra másolva!
A TEK tiltásának ellenére sikerült bejutniuk és Orbán Viktor háza előtt tüntettek a korrupció ellen az Együtt aktivistái – közölte Juhász Péter, a párt alelnöke.
Vágólapra másolva!

Juhász Facebook-oldalán jelentetett meg egy fotót, amelyen az látható, hogy a kormányfő házának kapujában állnak a tüntetők.

Az Együtt aktivistái Orbán Viktor háza előtt demonstráltak a korrupció ellen Forrás: Origo

A korrupcióellenes megmozdulás legfőképpen azért figyelemre méltó, mert a TEK évek óta lezárva tartja Orbán lakóhelyének környékét, és ezt a „személy- és létesítménybiztosítási intézkedést” meglehetősen átlátszó indoklással folyamatosan meghosszabbítja.

Mint arról az Origo is beszámolt, március végén három hónappal meghosszabbította a Terrorelhárítási Központ Orbán Viktor miniszterelnök otthona környékének lezárását, így tüntetni továbbra is csak tisztes távolból lehet majd.

2013-ban még bejutottak

Előfordult már, hogy elégedetlen tömegek bejutottak a Cinege utcába. 2013 nyarán devizahitelesek követelték, hogy „Orbán Viktor jöjjön ki”. A rendőrök akkor sorfallal akadályozták meg, hogy közelebb jussanak a házhoz, végül Orbán Viktor felesége jött ki, hogy megnyugtassa őket.

Korábban, 2011 júniusában ideiglenesen akkor zárták le a környéket, amikor a Kossuth téren demonstrált a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek visszaállításáért, és eldöntötték, hogy Orbán Viktor otthona elé is vonulnak.