Elmeorvos vizsgálja a zalaegerszegi gyilkosság gyanúsítottját

"A Parkerdőben bántottam Julit, és meghalt" - Beismerte tettét a zalaegerszegi gyilkos
A rendőrség által lezárt terület a gyilkosság helyszínén
Vágólapra másolva!
A büntetés-végrehajtási intézet javaslatára elmeorvosi megfigyelésre Budapestre szállították azt a 21 éves fiatalt, aki szombat éjszaka Zalaegerszegen a gyanú szerint megölte érettségi előtt álló egykori barátnőjét.
Vágólapra másolva!

B. Barnabást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetbe szállították a zalaegerszegi büntetés-végrehajtási intézetben tapasztaltak nyomán, az intézmény parancsnokának javaslatára. Erről ügyvédje, Slezák József tájékoztatta a Zalai Hírlapot.

Öngyilkossági hajlam

A védő már a keddi, előzetes letartóztatást elrendelő tárgyaláson indítványozta a férfi megfigyelését, de akkor ezt a nyomozási bíró azzal utasította el, hogy csak szakértői véleményre alapozva lehet az elmeorvosi megfigyelést elrendelni. Az ügyvéd azt is hangsúlyozta, hogy védence öngyilkosságra való hajlamát támasztja alá az emberölésutáni autóbalesete is.

A rendőrség által lezárt terület a gyilkosság helyszínén Forrás: MTI

B. Barnabás a szombat éjszakai tette után Sármellék és Fenékpuszta között szenvedett balesetet. Fejsérülése miatt innen a keszthelyi, majd vasárnap reggel a zalaegerszegi kórházba szállították.

A lap úgy tudja, a zalaegerszegi kórházból megpróbált megszökni, de a rendőrök gyorsan utolérték, ez után pedig már szoros őrizetben tartották, az ágyhoz is odabilincselték.

Nem tett vallomást

A Zalai Hírlap arról is beszámolt, hogy a pszichiátriai szakvéleményt készítő orvos konfliktusba keveredett a rendőrökkel és a kórház dolgozóival is, de az áldozat két barátnőjének meghallgatása sem volt barátságos hangvételű.

Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön elmondta: a gyilkosság gyanúsítottja még mindig nem tett vallomást, de ez nem befolyásolja a nyomozást. Továbbra is keresik ugyanakkor a gyilkosság - közelebbről meg nem nevezett - eszközét, illetve a 18 éves lány mobiltelefonját.