Karácsony Gergely feljelentést tett a zuglói tűz miatt

Budapest, 2015. április 16.
Tűzoltók oltják a főváros XIV. kerületében, a Rákospatak utcában lévő szeméttelepen keletkezett tüzet 2015. április 16-án. A három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren.
Budapest, 2015. április 16. Tűzoltók oltják a főváros XIV. kerületében, a Rákospatak utcában lévő szeméttelepen keletkezett tüzet 2015. április 16-án. A három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren. MTI Fotó: Lakatos Péter
Vágólapra másolva!
Feljelentést tett Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere a hajnalban kigyulladt illegális hulladéklerakó ügyében.
Vágólapra másolva!

A XIV. kerület vezetője csütörtökön arról tájékoztatott, hogy a MÁV-tól bérelt területen lévő illegális lerakónál nem először volt tűz, az önkormányzatnak azonban nincsenek hatósági eszközei, hogy megszűnjön a telep.

Szerény bírság, szándékosság?

Nehezen érthetőnek nevezte, hogy a környezetvédelmi hatóság nem jár el sokkal erélyesebben, és noha kötelezte a bérlőt, hogy szállítsa el a hulladékot, ez után is csak szerény bírságot szabott ki.

A három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren Forrás: MTI/Lakatos Péter

Karácsony Gerely szerint erős a gyanú, hogy a tűzeset nem a véletlen műve, hanem "valakik így akartak megszabadulni ettől a hulladékhegytől", ezért környezetkárosítás, közveszélyokozás és a hulladékgazdálkodás megsértése miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Ötszáz négyzetméteren égett a szemét

Lapunk is hírt adott róla, hogy a XIV. kerületben, a Rákospatak utcában csütörtökön kora hajnalban keletkezett tűz egy szeméttelepen, ahol három-négy méter magas, összehordott háztartási hulladék gyulladt meg több mint ötszáz négyzetméteren.

A tűzoltók nagy erőkkel, 14 gépjárművel vonultak ki a területre, 30 tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén.