A kisgazdák a földtörvénnyel zsarolják a Fideszt?

2015.04.18. 14:58

Turi-Kovács Béla fideszes országgyűlési képviselő, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szombati sajtótájékoztatóján a kisgazdák nevében előbb több dolgot is felrótt a Fidesznek, majd egy kérdésre válaszolva fontosnak tartotta jelezni: aggályosnak tartja a földvagyon kezeléséről szóló törvénymódosítási javaslatot.

A parlament korelnöke az egyesület közgyűlésének álláspontját tolmácsolva elpanaszolta, hogy

  • a fideszesek a februári veszprémi időközi választás után elfelejtették megköszönni a kisgazdáknak a munkát

  • a Fidesz választási plakátjain nem szerepelt a kisgazdák logója

  • szeretnék visszaállítani a 2003-tól sokáig érvényes együttműködési lehetőséget.

Ez utóbbiról nem fejtette ki pontosan, hogy mit is jelent, de általánosságban is sérelmezte, hogy „a Fidesszel kialakított politikai kapcsolatrendszerük a 2010-es választások után nagyrészt formálissá vált.”

Jakab István (balra) és Turi-Kovács Béla a parlamentbenForrás: MTI/Illyés Tibor

A földvagyonról szóló törvény módosításáról szóló indítvány parlamenti zárószavazását azért halasztották el, mert nem volt meg az elfogadásához szükséges kétharmados többség. Rogán Antal frakcióvezető ezért felkérte Fazekas Sándor földművelésügyi minisztert arra, hogy kezdjen tárgyalásokat az ellenzéki képviselőkkel. A kétharmad szempontjából igen kiélezett parlamenti erőviszonyok miatt a Fidesznek feltétlenül szüksége van minden képviselőjének a támogatására.

Ma írtunk arról, hogy több tízmilliárdos földüzlethez kérhetik az ellenzék segítségét. Ide kattintva elolvashatja a részleteket. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK