Kun-Mediátor: eddig két utazásikár-bejelentés érkezett

Karcag kerékpáros SZEMÉLY utcakép üzlet Karcag, 2015. április 15.
A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én. Mintegy kétmilliárd forint körülire becsülhető az az összeg, amely a fő tevékenységként utazási irod
Karcag, 2015. április 15. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. karcagi fiókja 2015. április 15-én. Mintegy kétmilliárd forint körülire becsülhető az az összeg, amely a fő tevékenységként utazási irodaként működő, de pénzügyi tevékenységet is folytató Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft.-nél eltűnhetett. Az ügyben a rendőrség nyomoz, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti vizsgálatot indított, és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) is vizsgálatot kezdeményezett. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Hétfő délutánig két kárbejelentés érkezett összesen 300 ezer forint értékben az Union Biztosítóhoz a Kun-Mediátor Kft. utazásszervezői tevékenységének beszüntetése miatt – közölte a biztosító kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!

Maják Viktor tájékoztatása szerint a Kun-Mediator Kft.-nek az Union Biztosítóval megkötött kezesi biztosítása kizárólag belföldi és külföldi utazásszervezésre vonatkozik, pénzügyi-befektetési tevékenységre nem. Az utóbbi tevékenységet érintő károk megtérítésében tehát a biztosító nem érintett.

Senki sem maradt külföldön

Közölte, hogy a szerződés alapján külföldi utazásszervezésre összesen 5 millió forint, belföldi utazásszervezésre 500 ezer forint értékhatárig térít az Union, amennyiben az engedélyezési hivatal felfüggeszti az iroda tevékenységét, és a biztosítót erről értesíti.

A Kun-Mediátor karcagi fiókja Forrás: MTI/Bugány János

A biztosító információi szerint egyetlen utas sem rekedt külföldön, így a limit erejéig a befizetett előleg, illetve részvételi díj visszafizetésére lehet fordítani a teljes fenti összeget. A kárbejelentéseket az érintettek a biztosító utasbiztosítási vezérügynökségénél tehetik meg.