Deutsch: A Burgtheater szórakozzon a sajátjával

Konferencia és sajtótájékoztató a biztonságos internetről és a nyílt forráskódú szoftverekről
Deutsch Tamás
Vágólapra másolva!
Vidnyányszky Attila, Blaskó Péter után Deutsch Tamás is kiborult a a Burgtheater vasárnapi aktuálpolitikai performanszán. 
Vágólapra másolva!

Az Origo is megírta, a Burgtheater színészei a vasárnapi vendégszereplésükkel kavarták fel a kedélyeket, mikor váratlanul felolvasták a magyar demokráciáért és kultúrnemzetért aggódó nyilatkozatukat. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója már hétfőn reagált az akcióra, magyarázatot követelve a botrányra.

„Édes-drága arany bogaraim”

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Facebookon az esettel kapcsolatban többek között azt írta, „édes-drága arany bogaraim, ti mindahányan abban a fene nagy, az európaiság és a demokrácia iránti aggodalommal teli Burgtheaterben, mondjátok már el nekünk lécci azzal a pici kis szátokkal, hogy hányszor emeltetek szót a világ bármely pontján tartott előadásotok végén miértünk, jóakaratú magyarokért, amikor mi bizony évtizedekig a velejéig rohadt kommunizmusban szívtunk, a mai magyar demokratikus ellenzék hátországát adó haladó értelmiségnek a Kádár-rendszer működtetésében való lelkes és aktív közreműködése közepette, kib...tt messze az európaiságtól, meg a demokráciától, ti pedig – jobb dolgotok nem lévén – rettenetesen önmegvalósítottatok a Mariahilfer Strasse tövében?”

Európaice, meg demokratice azt javaslom, szórakozzatok a sajátotokkal! Full európai és demokratikus üdvözlettel: dajcstomi – zárul a bejegyzés.

Blaskó is kiborult

Blaskó Péter annyira felpaprikázta magát a Burgtheater aktuálpolitikai performanszán, hogy indulatos nyílt levélben adott hangot felháborodásának. Ebben gyávának és sunyinak nevezi az osztrák társulat intendánsát és a Nemzeti Színházban bemutatott előadás rendezőjét.