Ezt nem fogja megköszönni a Fidesz a brókereknek

2015.04.23. 06:54

További brókercégek mennek csődbe és csökken a Fidesz népszerűsége – a Medián felmérése alapján a válaszadók szerint ezek lehetnek a brókerbotrányok legvalószínűbb következményei. 

Számottevően többen vannak azok, akik teljes mértékben vagy nagyobb részben a Fidesz-kabinetet okolják azért, hogy "a brókercégek éveken keresztül működtek úgy, hogy ügyfeleik elveszítették a befektetéseiket", mint ahányan a korábbi szocialista kormányokról gondolják ezt – derül ki a HVG megbízásából készített Medián-felmérésből. 

Többen okolják a Fideszt

Az elemzés szerint hétszer annyian vannak azok, akik úgy vélik, hogy a cégek a Fidesz-kormányhoz álltak közel, mint akik szerint az ellenzékhez. A Fidesz szimpatizánsai körében is ugyanannyian vélik az előbbit, mint az utóbbit. És összességében csaknem kétharmad, vagyis 62 százalék azoknak aránya, akik szerint mindkét oldal osztozik a felelősségben.

Csökkenhet a Fidesz támogatottsága a brókerbotrányok miattForrás: MTI/Mohai Balázs

A válaszadók szerint a legvalószínűbb az, hogy további brókercégek mennek csődbe, és hogy csökken a Fidesz népszerűsége – állapította meg az intézet a botrány távolabbi hatásait vizsgálva. Kisebb mértékben akadnak ugyanakkor olyanok is, akik látnak némi esélyt arra, hogy "a Fidesz jól jön ki ebből az ügyből, mert a korábbi szocialista kormányok felelőssége bizonyosodik be". 

A Medián legutóbbi felmérése után arról számolt be, hogy kétéves mélyponton van a kormánypárt támogatottsága. Kattintson ide a részletekért. És nemrégiben az Ipsos is azt közölte, hogy a csalódott fideszesek a Jobbikhoz pártolnak. Korábbi cikkünkből megtudhatja a részleteket. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK