G. Fodor megdicsérte Habonyt, a Fidesznek józanságot javasolt

Vágólapra másolva!
Kijózanodást javasolt a Fidesznek G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója, aki beszélt arról is, hogy tanult a saját hibáiból és megvédte Habony Árpádot is.
Vágólapra másolva!

G. Fodor Gábor szerint az időközi választások fideszes kudarcaiban valószínűleg az játszik meghatározó szerepet, hogy az emberek úgy érzik, a kormány, amely korábban mellettük állt a nagyokkal és hatalmasokkal szemben, mintha szembefordult volna velük.

"Olyan döntéseket hoz – netadó, útdíj, szabad vasárnap –, amelyek nem megkönnyítik, hanem bonyolítják az életüket" – fogalmazott a Századvég stratégiai igazgatója a Heti Válasznak adott interjújában. Mint mondta, "az az érzet kezdett el kialakulni, hogy a kormány beleszólást igényel az életükbe". Majd hozzátette:

Van kiút

G. Fodor Gábor szerint arra is szükség van, hogy megerősítsék az összetartozás-tudatot a jobboldalon. Azt is mondta: "Ha úgy tetszik észhez kell térnünk. Én örülök annak a pofonnak, ami nekem jutott. Pökhendi módon nem mértem fel, mit okozhat a lelkekben, hogy épp a Magyar Narancsban nevezem politikai terméknek a polgári Magyarországot. Nagy mellény helyett kijózanodást javaslok".

G. Fodor Gábor kijózanodást javasol Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

G. Fodor Gábor szerint ha a Fidesz visszatalál arra az útra, hogy az emberek mellett álljon, a problémák nagy része elrendeződik. Az igazgató a KDNP-ről szólva úgy vélekedett, hogy "néha az embernek az a benyomása, mintha Semjénék rohamléptekkel tartanának az eszdéeszesedés irányába."

Megvédte Habonyt

G. Fodor Gábor elmondta azt is, hogy Lázár János, Rogán Antal, Szijjártó Péter és Habony Árpád nélkül nem győzött volna a Fidesz. Mint fogalmazott: ezek az emberek ma is „0-24-ben tettre készek, óriási a teherbíró képességük és szellemileg élesek”, és szolgálják az ügyet. Hozzátette azt is, hogy “a Fideszben mindenki tudja, hogy Habonynak nincs is szerepe az utóbbi hónapok kommunikációs bénázásaiban”.