Kövér szerint komoly bajok vannak a Fidesz kommunikációjával

Kövér László
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
A jó kormányzás ellenére nincs igazán jól működő kormányzati és pártkommunikáció – mondta a házelnök, a kormánypárt választmányi elnöke csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér László hangsúlyozta: nincs törésvonal a Fideszben és a kabinetben.
Vágólapra másolva!

"Általában a problémák, a hibák ott szoktak bekövetkezni, amikor mindenki a másikra néz, hogy akkor most ezt ki rontotta el, és most szerintem ez a helyzet" – fogalmazott Kövér László, aki a hiba gyökerét abban látja, hogy nincs jól működő struktúrája a kormányzati kommunikációnak, holott annak legalább olyan jelentősége van a következő választás szempontjából, mint a kormányzás minőségének.

A politikus arról is szólt, hogy szerinte a kormánypárt számára kedvezőtlen folyamatok nem Orbán Viktor és Simicska Lajos elhidegülésével, hanem az internetadó belengetésével kezdődtek.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László Forrás: Szabó Gábor

A Fidesz ezt egyszer már nem vette tudomásul, aminek következtében 2002-ben annak ellenére vesztett, hogy a többség szerint jól kormányzott – tette hozzá.

Nincsenek belső törésvonalak

"Nincsen néven nevezhető belső törésvonal sem a Fideszben, sem a kormányban" – jelentette ki Kövér László, megjegyezve, "néhány kormányzati tisztségviselő nem szerencsés nyilatkozata" miatt lehet, hogy ezt sokan nem hiszik el.

A házelnök szerint

ezek azonban csak a demokráciában természetes véleménykülönbségek, amelyek alapvetően a költségvetési források minisztériumok között elosztásáról szólnak.

Elmaradt számvetés

A kormánynak és a Fidesznek a három 2014-ben megnyert választás után kellett volna egy számvetést készítenie, hogy a következő három és fél évet hogyan képzeli el – mondta Kövér László.

Az Országgyűlés elnöke szerint a fiatalabb generáció közéletileg és politikailag nem elég aktív. A Fidesz országos választmányának elnöke úgy fogalmazott: jobban örült volna, ha a Fidelitasban vagy az ifjúsági tagozatban a mostanihoz képest több fiatal aktív és követel magának helyet.

Kövér László a Recski Emlékparkban Forrás: Szabó Gábor

A Jobbik

Kövér László beszélt a Jobbikról is, és azt mondta: a Jobbikkal az egyik fő probléma az, ami az erejüket is adja, hogy nincs kormányzati tapasztalatuk. A Jobbik politikája elszigetelné Magyarországot.

"A Fideszt minden politikai ellenfele megpróbálta eltávolítani az útból, sikertelenül. Cél, hogy az emberek azt lássák, a kormány nem ellenük, hanem az ő érdekükben vállal konfliktusokat" – nyilatkozta a házelnök.