Őrizetbe vették a csodaló, Overdose tulajdonosát

Mikóczy Zoltán ÁLLAT fedezőmén Foglalkozás FOTÓ FOTÓTÉMA ló profilból SZEMÉLY tulajdonos üzletember versenyló Dunakeszi, 2014. február 4.
Mikóczy Zoltán tulajdonos és Overdose az Alagi Tréningközpontban, Dunakeszin 2014. február 4-én, mielőtt a lovat átkö
Dunakeszi, 2014. február 4. Mikóczy Zoltán tulajdonos és Overdose az Alagi Tréningközpontban, Dunakeszin 2014. február 4-én, mielőtt a lovat átköltöztették Dióspusztára. A kilencéves magyar versenyló fedezőménként folytatja a Bábolnai Nemzeti Ménesben. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Letartóztatták Mikóczy Zoltánt, a magyar csodaló, Overdose tulajdonosát. A gyanú szerint egy cukorral kereskedő bűnszervezet tagja volt. A banda 1,2 milliárd forintnyi áfát csalt el. 
Vágólapra másolva!

A bűnszervezetet egy kiskőrösi és egy akasztói férfi irányította. A banda Szlovákiából, Lengyelországból és Csehországból szerzett be kristálycukrot fiktív magyar gazdasági társaságok nevében – értesült a Blikk.

Mikóczy Zoltán és a magyar csodaló, Overdose Forrás: MTI/Manek Attila

Az árut átfuttatták a magyar cégekből álló hálózaton, és ebből hasznot húzva fiktív számlákkal adták el.

A NAV hétfőn csapott le

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal hétfőn közölte, hogy a pénzügyőrök felszámoltak egy cukorral kereskedő bűnszervezetet, ami 1,2 milliárd forintnyi áfát csalt el. A bűnszervezet akasztói vezetőjénél tartott házkutatás során nemcsak az aznapi értékesítéshez kapcsolódó számlákat, hanem a cukorbeszerzés igazolására szolgáló fiktív számlákat is megtalálták.

Az akció ideje alatt egy budapesti helyszínen megjelent egy lengyel kamion, amely éppen a fiktív számlákon szereplő cukrot szállította volna le a tényleges vevőnek. A szállítmány nem ért célba, és az újabb áfavisszaélést is sikerült megakadályozni. A lefoglalt iratok szerint a bűnszervezet 119 forint plusz áfa kilónkénti árat tudott produkálni a cukor értékesítésekor. Az ügyben összesen tizenegy embert vettek őrizetbe, a Kecskeméti Járásbíróság valamennyiüket előzetes letartóztatásba helyezte.