LMP: Maradjon park a Városliget

platán, városliget
Melegfelvonulás a Városligettől az Alkotmány utcáig.
Vágólapra másolva!
Az LMP-nek az az álláspontja, hogy a Városliget maradjon park, vagyis újítsák fel a területet, de ne épüljenek új múzeumok - jelentette ki Szél Bernadett a szombaton Budapesten, a Városligetben megtartott sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Fideszes virtus

Orbán Viktor álmáért nem éri meg feláldozni a főváros legnépszerűbb zöld területét és elkölteni adóforintok százmilliárdjait - fogalmazott az LMP társelnöke. Úgy vélekedett: a projekt előkészítése során ugyanaz a "Fideszes virtus" érvényesül, mint az elmúlt öt évben, éppen a szakértők és az érintettek, az itt élők véleményét nem kérte ki senki.

Platánok a Városligetben Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Alig van zöld terület

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a fővárosban így is alig van zöld terület. Példaként említette, hogy amíg a nemzetközi ajánlás lakosonként 21 négyzetméternyi zöld területet tart megfelelőnek egy Budapest méretű településen, addig ez az arány a VI. kerületben 1 négyzetméter alatt van.

Csárdi Antal, a párt fővárosi képviselője úgy fogalmazott: ha tényleg szükség van múzeumi épületekre, azokat biztosan nem a Városligetben kell felépíteni.