Orbán: A szakmunkás fiatalok fontosak

Budapest, 2015. április 27.
Részt vevő fiatalok a VIII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitó ünnepségén Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban 2015. április 27-én. A fesztiválon rendezik meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Vers
Budapest, 2015. április 27. Részt vevő fiatalok a VIII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitó ünnepségén Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban 2015. április 27-én. A fesztiválon rendezik meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőit és a II. SkillsHungary Nemzeti Döntő versenyeit, valamint a megnyitó ünnepség keretében kerül sor a EuroSkills Budapest 2018. verseny rendezéséről szóló megállapodás aláírására. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon Budapesten, a Hungexpo területén.
Vágólapra másolva!

Kifejtette, a szakmunkás fiatalok fontosak Magyarországnak, s ha a fiataloknak nincs jövőjük, akkor az országnak sincs.

Orbán Viktor a VIII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitó ünnepségén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Használható tudást szeretnének adni

Aláhúzta, ha a fiataloknak van jövőjük, akkor az egész ország emelkedik, akkor van értelmes munka, van tisztességes fizetés. Ezért nem pusztán szakmunkás-bizonyítványt szeretnénk adni a fiataloknak, hanem használható tudást, és vele a jövőt – mondta a kormányfő a háromnapos rendezvényt megnyitó köszöntőbeszédében.

Részt vevő fiatalok a VIII. Szakma Sztár Fesztivál megnyitó ünnepségén Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Szakma Sztár Fesztivál keretében rendezik meg a szakmunkástanulók tanulmányi versenyeinek országos döntőjét, valamint a SkillsHungary nemzeti döntőt, amely a nemzetközi szakmai versenyek – az EuroSkills és a WorldSkills – magyarországi válogatója. A megnyitó ünnepségen bejelentették, hogy 2018-ban Magyarországon rendezik az EuroSkills verseny döntőjét.