Szabadnapos lett volna, amikor meghalt a kaposvári eladólány

újabb trafikos támadás
Kaposvári gyilkosság - Gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatra
Vágólapra másolva!
Az eredeti beosztás szerint nem kellett volna dolgoznia a tragédia napján Fruzsinának. Kolléganője azt kérte tőle, hogy cseréljenek műszakot. A dohánybolt eladóját múlt szerdán gyilkolták meg Kaposváron. Pintér Sándor belügyminiszter szerint nincs összefüggés a trafikfólia és a dohánybolti gyilkosság között. A fideszes Kósa Lajos pedig arról beszélt az Origónak, hogy az esetleges tragédiák elkerülése érdekében egy átgondoltabb szabályozásra van szükség. 
Vágólapra másolva!

Nem kellett volna dolgoznia G. Fruzsinának azon a napon a kaposvári dohányboltban, amikor B. Péter brutális kegyetlenséggel meggyilkolta. A kolléganőjének ugyanis dolga akadt, ezért azt kérte, cseréljenek műszakot – fedezte fel a Bors az erről szóló bejegyzést az elhunyt lány és kedvese Facebook-oldalán.

A fólia és a gyilkosság

A gyilkosság múlt szerdán történt Kaposváron, a Fő utca és az Anna utca kereszteződése melletti dohányboltban. A rendőrség már elfogta a tettest, B. Pétert, aki mint kiderült, előre eltervezte a gyilkosságot. Mindössze 22 ezer forintot zsákmányolt, ennyiért kellett meghalnia G. Fruzsinának.

Virágok és mécsesek a kaposvári dohánybolt előtt Forrás: MTI/Varga György

G. Fruzsinát öt évvel ezelőtt jegyezte el Kaposváron a vőlegénye. A megtört fiú a Facebookon búcsúzott a szerelmétől: „Szeretett drága menyasszonyom elvesztése miatt köszönöm mindenkinek, hogy ilyen aranyosak vagytok. Sokat jelent nekem és a családomnak is a sok jókívánság és támogatás. Szeressük őt mindig, és gondoljunk rá jó szívvel. Szeretlek, életem” – írta múlt csütörtökön a közösségi portálon.

Sötétítő fólia nélküli, nyitott ajtóval működő dohánybolt Kaposváron Forrás: MTI/Varga György

Sokan összefüggést látnak a tragédia és a dohányboltok elsötétítése, vagy ahogyan mondják, fóliázása között. Ezt pedig egyik törvény sem írja elő, amit a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. és a rendőrség is megerősített az Origónak. A hatályos trafiktörvény csupán azt rögzíti, hogy a dohánytermékek nem lehetnek szem előtt, a kirakatban. A kaposvári dohánybolt tulajdonosa azóta le is szedte másik két üzletéről a fóliát – a gyilkosság helyszínén található boltról csak azért nem, mert azt soha többé nem nyitja ki.

Pintér Sándor szerint nincs összefüggés a fólia és a gyilkosság között Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Pintér Sándor belügyminiszter a Hír Televíziónak azt mondta, hogy nincs összefüggés a trafikfólia és a dohánybolti gyilkosság között.

- közölte a tárcavezető.

Átgondolt, higgadt szabályozásra van szükség

Kósa Lajos az Origónak azt mondta, félreértésből fóliáztak eddig a tulajdonosok. A miniszteri rendelet csak azt szabályozza, hogy el kell takarni az árut. Van egy sor terület, amit át kell gondolni - tette hozzá a Fidesz ügyvezető alelnöke. Ha ezeket az erőszakos cselekményeket vissza akarjuk szorítani, akkor azon kell gondolkodni, hogy hogyan tegyük biztonságosabbá az olyan kis üzleteket, amik éjszaka is nyitva vannak - hangsúlyozta Kósa Lajos.

A Kósa Lajossal készült teljes beszélgetést ide kattintva nézheti meg.