Kaposvár kiáll a halálbüntetés mellett

2015.04.29. 15:43

A kaposváriak lesújtott közössége szinte egyöntetűen kiált a halálbüntetés után - ezt mondta a település fideszes országgyűlési képviselője, utalva Orbán Viktor kormányfő tegnapi, Pécsett tett kijelentésére. 

"Nem tudok Kaposváron vagy a környéken egy olyan emberrel találkozni, aki ne azonnal fogalmazná meg a halálbüntetés igényét" - mondta Gelencsér Attila a "Le a fóliával! Halálbüntetést az elkövetőkre!" címmel Kaposváron tartott sajtótájékoztatón. 

Magyarország nem riad meg

Ahogyan arról az Origo beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök tegnap egy újságírói kérdésre válaszolva Pécsett azt mondta, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését, mert úgy néz ki, hogy a három csapásnak és a tényleges életfogytiglannak nincs elég visszatartó ereje.

Orbán Viktor kijelentése kapcsán telefonbeszélgetést kezdeményezett az Európai Parlament elnöke, Martin SchulzFotó: Polyák Attila - Origo

A kormányfő ezzel a múlt heti kaposvári trafikgyilkosságra utalt. Úgy vélte, a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó.

Az élet törvénye a legerősebb

Gelencsér Attila hangsúlyozta, hogy támogatnak minden jogszabályi szigorítást, és minden ilyen bűncselekmény esetében követelik a legszigorúbb büntetést. Kaposvár országgyűlési képviselője továbbá felszólította a dohánykereskedőket, hogy vegyék le a trafikokról a dohánytermékek láthatatlansága miatt feltett fóliát. Az eladók védelme, biztonsága mindennél fontosabb - mondta, hozzátéve: "tudomásul kell vennünk, hogy az élet törvénye erősebb bármely paragrafusnál". 

A kérdéses fóliák

Szintén a fóliák leszedéséről beszélt ma Rogán Antal, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője. Ide kattintva elolvashtaja, hogy pontosan mit mondott. 

A gyilkosság múlt szerdán történt Kaposváron, a Fő utca és az Anna utca kereszteződése melletti dohányboltban. A rendőrség már elfogta a tettest, B. Pétert, aki mint kiderült, előre eltervezte a gyilkosságot. Mindössze 22 ezer forintot zsákmányolt, ennyiért kellett meghalnia G. Fruzsinának. Mint kiderült, a lánynak nem is kellett volna aznap dolgoznia, az eredeti beosztás szerint. Erről részletesebben itt olvashat

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK