Középkori fegyverrel kardozta le barátját a részeg madarasi férfi

Vágólapra másolva!
Középkori fegyverekkel akarta megölni barátját egy részeg férfi Madarason. A barát gyűjteményéből először egy íjat vett elő, amivel meglőtte a férfit, pár pillanat múlva pedig már egy bajonettel akarta elvágni a torkát.  
Vágólapra másolva!

A kardozó férfit madarasi ismerőse fogadta be, megengedte, hogy az egyik házában lakjon. A két barát rendszeresen ivott, sokszor le is részegedtek. Ez történt tavaly június 26-án is. A 33 éves férfi egész nap ivott, este kilenc óra körül pedig összetalálkozott 37 éves szállásadójával, aki szintén részeg volt.

Főzzünk valamit!

Ekkor határozták el, hogy hazamennek és vacsorát készítenek. Rövidesen azonban összevesztek. A 33 éves férfinek kapóra jött, hogy barátjának gyűjteménye volt középkori fegyverekből.

Először az íjat vette magához, amivel megpróbálta lelőni a társát, de ő a mellkasa elé kapta a jobb karját, így a nyílvessző csak a könyökébe fúródott. Ezután egy kétélű kardot ragadott és az áldozat mellkasa felé sújtott, aki azonban ezt a támadást is elhárította, ezúttal a bal karjával.

Bajonett is volt a háznál

A kedélyek ezután sem csillapodtak és előkerült egy bajonett is, amivel a férfi hátulról akarta elvágni barátja nyakát, de ez sem sikerült. Később a támadó már nem akarta megölni a férfit, és a véres felső ruhái helyett másikat adott neki. Ő másnap ment haza, ahol anyja – látva az állapotát – értesítette a mentőket.

A kaszaboló férfi előzetes letartóztatásban van, akár nyolc évet is kaphat – közölte a Bács-Kiskun Megyei főügyészség.