Rogán Antal szerint a trafikosok leszedhetik a fóliát a boltok üvegéről. 

A múlt heti kaposvári dohánybolti gyilkosságot egy minden szempontból értelmetlen cselekedetnek nevezte Rogán Antal a Kossuth rádióban, hiszen, bár a tettes azért gyilkolt, hogy később ne lehessen azonosítani, a boltban kamerák voltak. A gyilkosság minősített eset, amelyre csak elrettentéssel lehet válaszolni - fogalmazott. 

Ebben a kaposvári dohányboltban történt a gyilkosság. A tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljárólForrás: MTI/Varga György

Nincs jogszabály

Kifejtette azt a véleményét is, hogy ha a trafikosok védelméhez az kell, hogy levegyék a fóliát, akkor vegyék le. Arra is felhívta a figyelmet, hogy eddig sem volt olyan jogszabály, amely előírta volna a fóliázást.

Ez valóban így van, hiszen - ahogy lapunk is megírta - sem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt., sem pedig a rendőrség szerint nem írja elő törvény a trafikok elsötétítését. Azonban azt senki nem tudja, hogy mi lenne a megoldás a szabályok betartására. A boltosok szerint fólia helyett polcokat is tehetnének a kirakatba, de a biztonsági helyzeten az sem javítana. 

Kell fólia, vagy sem?

Kósa Lajos hétfőn az Origónak nyilatkozva azt mondta, hogy félreértésből fóliázzák a trafikokat. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a hatályos trafiktörvény csupán azt írja elő, hogy a dohánytermékek nem lehetnek szem előtt. A teljes interjút az alábbi videóban nézheti meg: