Rogán: A trafikosok leszedhetik a fóliát

Kaposvár trafik fólia fólia leszedés
Kaposvár, 2015. április 27. Virágok és mécsesek 2015. április 27-én egy kaposvári dohánybolt előtt, ahol április 22-én meggyilkolták a fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt. A tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról. A harmadik boltot, ahol a gyilkosság történt, többet nem fogja kinyitni. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Rogán Antal szerint a trafikosok leszedhetik a fóliát a boltok üvegéről. 
Vágólapra másolva!

A múlt heti kaposvári dohánybolti gyilkosságot egy minden szempontból értelmetlen cselekedetnek nevezte Rogán Antal a Kossuth rádióban, hiszen, bár a tettes azért gyilkolt, hogy később ne lehessen azonosítani, a boltban kamerák voltak. A gyilkosság minősített eset, amelyre csak elrettentéssel lehet válaszolni - fogalmazott.

Ebben a kaposvári dohányboltban történt a gyilkosság. A tulajdonos leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról Forrás: MTI/Varga György

Nincs jogszabály

Kifejtette azt a véleményét is, hogy ha a trafikosok védelméhez az kell, hogy levegyék a fóliát, akkor vegyék le. Arra is felhívta a figyelmet, hogy eddig sem volt olyan jogszabály, amely előírta volna a fóliázást.

Ez valóban így van, hiszen - ahogy lapunk is megírta - sem a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt., sem pedig a rendőrség szerint nem írja elő törvény a trafikok elsötétítését. Azonban azt senki nem tudja, hogy mi lenne a megoldás a szabályok betartására. A boltosok szerint fólia helyett polcokat is tehetnének a kirakatba, de a biztonsági helyzeten az sem javítana.

Kell fólia, vagy sem?

Kósa Lajos hétfőn az Origónak nyilatkozva azt mondta, hogy félreértésből fóliázzák a trafikokat. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a hatályos trafiktörvény csupán azt írja elő, hogy a dohánytermékek nem lehetnek szem előtt. A teljes interjút az alábbi videóban nézheti meg: