Itt a ballagási időszak

Vágólapra másolva!
A hosszú hétvége és a közelgő május elseje miatt egyes középiskolákban már csütörtök délután elballagnak a diákok. Az írásbeli érettségik hétfőn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgákkal kezdődnek.
Vágólapra másolva!

Az írásbelik május 4-étől május 26-áig tartanak. Az emelt szintű szóbelik kezdete június 4., a vége június 11., a középszintű szóbeli vizsgák időszaka június 15-26.

Ballagás a Baár-Madas Református Gimnáziumban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

115 ezren vizsgáznak

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint hétfőn a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgákkal kezdődnek az idei érettségi vizsgák, június 26-ig 1172 helyszínen mintegy 115 300 diák ad számot tudásáról. A szabályok és a követelmények az előző vizsgák óta nem változtak, de módosult a választható tárgyak köre.

10 éves a rendszer

A mostani a 22. vizsgaidőszak a 2005-ben bevezetett új rendszerben, az érettségizők közül több mint 79 ezer végzős középiskolás szerezhet érettségi bizonyítványt. Rajtuk kívül még - a vizsgarendszer által nyújtott lehetőségekkel élve - mintegy 36 300 diák tesz legalább egy vizsgatárgyból valamilyen fajta érettségit.