Orbán házához vonulnak, hogy kérdőre vonják

Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút
Juhász Péter V. kerületi polgármester-jelölt ad interjút 2014. szeptember 23-án
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor felcsúti házához szervez tüntetést az Együtt. Juhász Péterék saját nemzeti konzultációs kérdőívüket dobják be a miniszterelnök postaládájába. Az ellenzéki aktivisták korábban a korrupció ellen demonstráltak Orbán fővárosi otthona előtt.
Vágólapra másolva!

Csattanós választ kíván adni az Együtt a bevándorlás témájában Orbán Viktor által meghirdetett nemzeti konzultációra: az ellenzéki párt saját konzultációs kérdéssort írt, és ezt próbálja eljuttatni a miniszterelnöknek.

Ha kell, Felcsútig mennek

Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Fecebookon azt írta a tervezett demonstrációról: "Van okunk bedobni Orbánhoz levelet, ő is összepiszkolja a postaládánkat demagógiával. Mi is kíváncsiak vagyunk a véleményére, konzultálnánk vele.”

Felcsúton már korábban is jártak az Együtt aktivistái Forrás: Facebook/Együtt

Ezért a miniszterelnök felcsúti háza elé jelentett be demonstrációt az Együtt. A párt aktivistái áprilisban egy országos akció részeként egyszer már tüntettek a stadion mellett álló épület előtt a "Korrupció Kormánya" ellen.

Budapesten megbüntették

Két hete az Együtt szintén a korrupció ellen tüntetett, akkor Juhász Péter és a párt aktivistái Orbán Viktor XII. kerületi, Cinege úti háza előtt demonstráltak. A tiltakozók akkor a Terrorelhárítási Központ (TEK) tiltása ellenére a kapuig jutottak.

Az Együtt aktivistái Orbán Viktor háza előtt demonstráltak a korrupció ellen Forrás: Facebook/Juhász Péter

Csakhogy Juhász Pétert az áprilisi akcióért a rendőrség megbüntette. A politikust gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértése miatt 80 ezer forint pénzbírsággal sújtották.

Juhász Pétert 80 ezer forintra büntették Forrás: Facebook/Juhász Péter

"Bebizonyítom nekik, hogy minél inkább el akarják venni a kedvem ettől, annál inkább megteszem!” - írta a büntetés után a Facebookon.

Másodszorra elhajtották

A héten ismét Orbán Viktor háza elé akart vonulni Juhász, hogy bedobja pártja konzultációs kérdőívét, de mint arról az Origo is beszámolt, ezt másodszorra megtiltotta neki a rendőrség. Az indoklás szerint a demonstráció megtartása "mások jogainak és szabadságának sérelmével” járna.

A pirossal jelölt területen érvényes a TEK "létesítménybiztonsági intézkedése" Forrás: Origo

Nem könnyű most tüntetni Orbán háza előtt, mert mint az Origo megírta, a Cinege út környékén a TEK március 26-án újabb három hónappal meghosszabbította a "személy- és létesítménybiztonsági intézkedést", ami alapján korlátozható a gyülekezési jog is.