Pokorni: A megosztottság nem maradhat fenn

Pokorni Zoltán (Fidesz KDNP Hegyvidék polgármester), Musicz László, a Natura 2000 hatástanulmány projektvezetője és Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója tart sajtótájékoztatót a MOM Kulturális központban 2015 január 13
Pokorni Zoltán (Fidesz KDNP Hegyvidék polgármester), Musicz László, a Natura 2000 hatástanulmány projektvezetője és Mikó Gergely, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója tart sajtótájékoztatót a MOM Kulturális köpontban 2015 január 13-án
Vágólapra másolva!
Leginkább a közelgő Normafa-népszavazás foglalkoztatja, a napi politikától igyekszik magát távol tartani Pokorni Zoltán. Az első Orbán-kormány kulturális minisztere, a XII. kerület polgármestere fontosabbnak tartja a kerület ügyeit, mint hogy elemzést adjon a Fidesz aktuális helyzetéről.
Vágólapra másolva!

Pokorni Zoltán még nem döntötte el, hogy a Fidesz ősszel esedékes tisztújításán ismét jelölteti-e magát alelnöknek. Most teljes egészében a kerület ügyei kötik le, többek között a Normafa-népszavazásról. Hosszú egyeztetési folyamat után jutott el odáig a Normafa jövőjével kapcsolatos vita, hogy május 17-én helyi népszavazáson kérdezik meg a XII. kerület lakóit a kérdésről.

Pokorni Zoltán, Hegyvidék polgármestere Fotó: Szabó Gábor - Origo

Sokan nem hiszik el

A Heti Válasznak nyilatkozó polgármester azt mondja: nem hisz a felülről végigvert politikai célokban, sokkal fontosabb a meghallgatás képessége. Az országos politikától tudatosan tartja magát távol, de úgy látja, a Fideszre sok ember úgy tekintett, mint egy olyan erőre, amelyikre lehet számítani, ha baj van, most viszont a meghallgatás képességére van szükség. "

, mérlegelni, ütköztetni és dönteni. Mindez politikai csalódás, mert a képesség nem veszett el. A Fidesz politikai arculatának megújítására van szükség, mert a »cél szentesíti az eszközt« logikája nem visz minket előrébb."

Hosszú távon nem maradhat fenn

Pokorni Zoltán szerint érzelemittas lett, és a mindennapokat is áthatja a jobboldal gazdasági hátországával vívott harc, amin sokat veszített a Fidesz.

- mondta Pokorni Zoltán.