Botrány a Blahán: egy nőre támadt a jegy nélküli férfi

fővárosi közterület-felügyelet, közterület felügyelő, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy felvétel szerint a Blaha Lujza téren a falhoz szorítottak egy férfit közterület-felügyelők, mert nem volt jegye. A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága szerint jogszerűen jártak el. 
Vágólapra másolva!

A Facebookon terjedt az a videó, amelyen az volt látható, hogy a Blaha Lujza téri metróaluljáróban a közterület-felügyelők egy férfit a falhoz szorítanak, mert nem volt jegye. Az ügyben megkerestük a közterület-felügyelőket, mi indokolta a fellépést.

Jogszerű volt az intézkedés

A rendelkezésünkre álló információk alapján a felvételen látható férfi, a vele szemben jogszerűen intézkedést kezdeményező közterület-felügyelőink közül az egyik munkatársnőnket tettlegesen bántalmazta – közölte az Origóval a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság.

A Blaha Lujza téren nem sértettek jogszabályt a közterület-felügyelők Fotó: Origo

Ezt követően – a törvényben kapott felhatalmazás alapján – a legenyhébb kényszerintézkedést, testi kényszert alkalmaztak a hivatalos személyek, a férfit a helyszínen visszatartották, amíg a rendőrség a helyszínre érkezett – tették hozzá.

Közterület-felügyelőink a fentieknek megfelelően jogszerűen, szakszerűen, törvényesen és arányosan jártak el, ám minden ilyen esetben – jogszabályi előírás alapján – belső vizsgálatnak is alá kell ezt támasztania – olvasható a nyilatkozatban.