Kutyajátékkal, egy színes gumicsonttal zavarták meg Kovács Zoltán kormányszóvivő és Pósán László kormánypárti képviselő tájékoztatóját, amin az illegális bevándorlás ügyében tervezett nemzeti konzultáció kérdőíveit mutatták be.

Futóbolond - így reagált Pósán László fideszes parlamenti képviselő a Kovács Zoltán kormányszóvivővel az illegális bevándorlással kapcsolatos, hamarosan induló nemzeti konzultációról tartott tájákoztatójukat megzavaró PM-es politikusra.

Gumicsonttal üzent

A nemzeti konzultációs kérdőívek nyomtatását bejelentő sajtótájékoztatón a PM-es Barabás Richárd kék színű gumicsontot lobogtatva zavarta meg Kovács Zoltán és Pósán László beszédét.

A korábbi gyakorlatot követve Orbán Viktor írt kísérőlevelet a kérdőívhezForrás: MTI/Kovács Attila

Ezzel jelezte, hogy politikai gumicsontnak, nem pedig érdemi témafelvetésnek illetve vitának tartja a nemzeti konzultációt.

Ez politikai kérdőív

A nemzeti konzultációs kérdőív szakmaiságát firtató újságírói kérdésére Kovács Zoltán azzal válaszolt, hogy a kérdőíven nem is szabad számonkérni ilyesmit, mert "ez nem közvélemény-kutatás, hanem egy politikai kérdőív".

A kérdőív - kattintásra nagy méretben nyílik!Forrás: kormany.hu

Olyan kérdőív - tette hozzá -, amelynek "kérdései a kormány politikai szándékai szerint íródtak". Ugyanakkor mindegyik kérdésre lehet "nem"-et is válaszolni - nyugtatott meg a kormányszóvivő.

Már nyomtatják a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveitForrás: MTI/Kovács Attila

Mint arról az Origo is beszámolt, a legújabb nemzeti konzultáció májusban indul, és 12 kérdés szerepel majd a kérdőíven. A hivatalos közlés szerint a mind a nyolcmillió választóhoz eljuttatott kérdőíves felmérés költsége eléri majd a csaknem egymilliárd forintot.