Hétezer háztartás maradt áram nélkül

viharkár
Mindszent, 2015. május 7. Kidőlt villanyoszlop Mindszenten 2015. május 7-én. Elsősorban Csongrád, Bács-Kiskun és Tolna megyében akadt feladatuk a tűzoltóknak az esti, éjszakai vihar miatt, miután a viharos erejű szél ágakat, fákat tört le, villanyvezetékeket rongált meg. MTI Fotó: Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
Országszerte hétezer háztartásban nincs áram a szerda esti vihar miatt, Csongrád és Bács-Kiskun megyében is szakadtak a villamos vezetékek.
Vágólapra másolva!

Összesen 16 település maradt áram nélkül a viharkárok miatt. Bács-Kiskun megyében 4826 fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás.z érintett települések: Bócsa, Harkakötöny, Kecel, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Pirtó, Tázlár, Jászszentlászló, Móricgát és Szank.

Ópusztaszert is kiütötte

Csongrádban 6 településen okozott tartós áramszünetet a szerdai ítéletidő - tudta meg az Origo.

Kidőlt villanyoszlop Mindszenten. Főként Csongrád és Bács-kKskun megyét sújtotta a viharos szél Forrás: MTI/Donka Ferenc

Csengelén, Derekegyházán, Kisteleken, Nagymágocson, Ópusztaszeren és Pusztaszeresen összesen 2130 fogyasztónál nincs szolgálatás. A kimaradás ugyanakkor mindenhol részleges, egyik település sem maradt teljesen áram nélkül.

Este érkezett

A viharos szél este érte el Csongrád megyét, és a Kistelek-Csongrád-Szentes vonalban volt a legintenzívebb, de gyorsan csitult. A térségben óránként 65-75 kilométeres szél fújt a vihar idején, amely átlagosan 15-20 milliméter csapadékot hozott.

Ha az ön lakhelyén várható időjárásra is kíváncsi, az Origo Időjárásoldalán megnézheti a részleteket.