Most kiderül, mennyire gazdag Simicska Lajos és Nyerges Zsolt

2015.05.07. 14:31

Jövő csütörtökön jelenik meg az összeállítás a 100 leggazdagabb magyarról. A listáról annyit lehet tudni, hogy két évtizedes "láthatatlanság" után most felkerült Simicska Lajos is, aki a vállalkozásai átlátható és egyértelmű tulajdonosi szerkezetének hiánya miatt maradt ki korábban az összeállításból. Továbbá Nyerges Zsolt is a "nagy színre lépők" táborát erősíti. 

Sorrendben immár 14. alkalommal jelenik meg a Napi.hu kiadásában A 100 leggazdagabb című kiadvány. A rangsort 2011 óta Csányi Sándor, az OTP első embere vezeti. Előzőleg annyit lehet tudni, hogy idén a tucatnyi új belépő közül a legelőkelőbb helyen Simicska Lajos végzett.

Simicska Lajos (jobbról) is felkerült a listáraFotó: Bielik István - Origo

A miniszterelnökkel összetűzésbe került vállalkozóhoz köthető cégcsoport három nagy tevékenységi kört fed le: az építőipart, a mezőgazdaságot és a médiát.

Nyerges is a leggazdagabbak között

A nagy színre lépők táborát gyarapítja Nyerges Zsolt ügyvéd is, aki több jelentős cégben, például a Közgépben is Simicska Lajos üzlettársa. Továbbá médiaérdekeltsége a Class FM rádiót üzemeltető Advenio Zrt. és a közterületi reklámhelyeket értékesítő Publimont Zrt. 

Nyerges Zsolt (jobbszélen) több cégben is Simicska Lajos üzlettársaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Februári sikeres londoni tőzsdei részvénykibocsátása egy csapásra a 100 leggazdagabb közé röpítette a Wizz Air első emberét, Váradi Józsefet is. A lap úgy tudja, hogy a birtokában lévő részvények jelentős részét még nem adta el, így a légitársaság részvényárfolyamának emelkedése tovább növelheti vagyonának értékét.

Gattyán mélyrepülése

És eddig olyan még nem volt a 100 leggazdagabb magyarról készült lista történetében, hogy egy adóhivatali vizsgálathoz kapcsolódó zárolás miatt az egyik leggazdagabb ember vagyonát egyik évről a másikra le kellett értékelni. Gattyán György tavaly a 135 milliárd forintra becsült vagyonnal a harmadik leggazdagabbnak számított Magyarországon, de az idei becslés már csak 90 milliárd forint, ami "csak" a hatodik helyre elég. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK