Életfogytiglan az áldozataikat elásó gyilkosoknak

Csepeli hajléktalan gyilkosságok
Budapest, 2015. május 8. B. Dragan elsőrendű vádlott (b) és tettestársai az ellenük indult büntetőeljárás ítélethirdetésén a Fővárosi Törvényszéken 2015. május 8-án. A bíróság az elsőrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A férfi legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. A másodrendű vádlott emberölés és más bűncselekmények miatt szintén életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, ő legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Legkorábban negyven év múlva szabadulhat az a férfi, aki társaival öt embert ölt meg és ásott el Csepelen. A hajléktalangyilkosságok első és másodrendű vádlottját is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a Fővárosi Törvényszéken. Az ítélet nem jogerős. 
Vágólapra másolva!

A szerb férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölésben, emberölés előkészületében, magánlaksértésben, testi sértésben, személyi szabadság megsértésében, kifosztásban, kábítószer-kereskedelemben és -birtoklásban, lopás kísérletében és kényszerítésben találták bűnösnek.

Egyik társa is életfogytiglant kapott

A másodrendű vádlott társtettesként elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt szintén életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, ő a legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Ítélethirdetés Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett minősített emberölés és lopás miatt 13 év fegyházbüntetésre ítélték. A negyedrendű vádlott társtettesként elkövetett minősített emberölés, rablás előkészülete, magánlaksértés és kábítószer-kereskedelem miatt kapott 14 év fegyházbüntetést. Ők a büntetése kétharmadának a letöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

Okirathamisítás is történt

Az ötödrendű vádlottatt kifosztás és a személyes szabadság megsértése miatt 4 év 6 hónap börtönnel sújtották. A hatodrendű vádlottat közokirattal való visszaélés miatt 120 hónap közérdekű munkára, a hetedrendű vádlottat kábítószerrel való visszaélés miatt 20 ezer forint pénzbüntetésre, a nyolcadrendű vádlottat emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt 7 év fegyházbüntetésre ítélték.

Bilincsben a gyilkosok Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Egy férfi megszökött

A negyvenéves, szerb férfi 2007-től hajléktalanként Magyarországon élt Csepel környékén, és társaival 2010-ben megölte egy haragosukat, 2011-ben pedig egy család négy tagját. Áldozataikat súlyosan bántalmazták, megfojtották, felakasztották, a holttesteket elégették és a Dunába szórták vagy földdel betemették.

A rendőrség ezért kezdett nyomozni, mert egy férfinek sikerült elmenekülnie a gyilkosoktól. Őt a lakásáról csalták el, kifosztották, megverték és egy gödörbe temették, ahonnan azonban kiásra magát és szóét a rendőröknek.