Orbán Viktor szavait visszhangozta a képviselő

Vágólapra másolva!
Bicske korábbi fideszes polgármestere szerint ha Magyarország a bevándorlók számára tranzitországból célországgá válik, annak nehézségeit nemcsak a befogadó állomásoknak otthont adó települések lakói, hanem mindenki a saját bőrén fogja érezni. Tessely Zoltán budapesti sajtótájékoztatóján a témában tartandó nemzeti konzultáció fontosságára hívta fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, egyetértenek azzal, hogy az unióban a problémákat közösen kell megoldani, ugyanakkor szerinte ilyen ügyekben az egyes országok sajátosságainak figyelembe vétele mellett "szabad és kell önálló, egyedi megoldásokat keresni és azokat alkalmazni".

Közölte, továbbra is kiállnak amellett, hogy a valóban veszélyben lévőkön segíteni kell, ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet: nekik sem érdekük, hogy a gazdasági bevándorlók elvonják a figyelmet előlük.
Az egyik befogadó állomásnak otthont adó Bicske volt polgármestere arra is figyelmeztetett, hogy az év végére százezer fölé emelkedhet a menedékjogi kérelmet benyújtók száma Magyarországon.

Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádióban beszélt arról, szerinte hogy lehetne megoldani a menekült-kérdést.