Senki nem érti, miért lett öngyilkos a dabasi mentőtiszt

Újlengyel
Újlengyel települést jelző tábla.
Vágólapra másolva!
Nem a hitelek miatt vetett véget életének a Dabason szolgáló mentőtiszt, az igazi okot azok is csak találgatják, akik 40 éve ismerték. Falujában, Újlengyelen jártunk, a települést megrázta a váratlan tragédia.
Vágólapra másolva!

Egy igazi úriember, becsületesen dolgozott – ez hangzott el a leggyakrabban a dabasi mentőtisztről, aki a múlt héten csütörtökön lett öngyilkos.

Mindenkit megdöbbentett

Újlengyeli ismerősei is értetlenül állnak a tragédia előtt. "Mindennap találkoztunk, a család volt neki az első. Példásan éltek, hiába volt pénzük, a férj maga festette a ház kerítését is, nem nagyzolt" – mesélt söre mellett egy ötvenes férfi.

Újlengyelen senki sem éri, miért vetett véget életének a mentőtiszt Forrás: Polyak Attila

Véleményét megerősítette a helyi csapszék többi vendége is, hitetlenkedve ingatták fejüket: mindenkit megdöbbentett a halálhír. A Bors úgy tudja, hogy a mentőtiszt a háza hátsó teraszán akasztotta fel magát.

Jól éltek

Arra ismerősei csak legyintettek, hogy a férfi tartozások miatt választotta volna a halált, szerintük Újlengyel kifejezetten módos lakói közé tartozott, tanár feleségével rendezetten, jó körülmények között éltek, két gyermekük pedig egyetemre járt.

Először a Blikk írt a férfi állítólagos rendezetlen anyagi helyzetéről, az elhunyt búcsúlevelére hivatkozva. A hírt később kategorikusan cáfolta a család és az ügyvédük is.

Keringő pletykák

Hogy miért lett mégis öngyilkos az ötvenéves férfi, most is rejtély. A falubeliek csak másoktól hallott pletykaként említették, hogy a mentőtiszt depressziós lehetett, gyógyszereket szedhetett.

Felmerült a hónapokkal korábban végzett veseműtét híre is, de erről úgy tudják, hogy szerencsésen sikerült, és őt magát sem viselte meg igazán – valójában semmi sem utalt arra, hogy komoly lelki válságon esett volna át.

A ház védelmében

Az elhunyt feleségét nem tudtuk elérni – az Origót zárt kapuk, behúzott függönyök fogadták a tragédia helyszínén. „Most saját magukkal sem állnának szóba, nemhogy újságírókkal" – jegyezte meg a család egyik szomszédja. Hogy mégis láthattak minket, csak abból derült ki, hogy perceken belül megjelent a polgármester, és jelezte, hiába próbálkozunk, senki sem fog nekünk nyilatkozni az ügyben.

Zárkózott ember volt?

Nem szerettek volna beszélni a mentőtiszt tragédiájáról dabasi kollégái sem. Úgy tudjuk, a haláleset nincs összefüggésben munkahelyi gondokkal.

Itt dolgozott a mentőtiszt, kollégái megbízható, precíz embernek tartották Forrás: Polyak Attila

Egy névtelenül nyilatkozó környékbeli mentős szerint a férfi szerette és évtizedek óta megbízhatóan végezte a munkáját, kollégáival jó viszonyt ápolt, bár kissé zárkózott ember volt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes, lelkielsősegély-számot!