16 évig bujkált a Domaszéken megölt taxis gyilkosa

16 évig bujkált a Domaszéken megölt taxis gyilkosa
Vágólapra másolva!
Németországban kapták el azt a 39 éves férfit, aki több mint 16 éve végzett egy taxissal Domaszéken. Egyelőre Németországban van, de belátható időn belül hazahozhatják. 
Vágólapra másolva!

A gyilkosság után 16 évvel szereztek olyan információkat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói, amelyek alapján kiadták az európai elfogatóparancsot a férfi ellen. Az információkról egyelőre nem beszél a rendőrség, addig egészen biztosan, amíg

a férfit Németországban őrzik.

Ha hazahozzák, gyilkossággal gyanúsítják majd meg, és elkezdődhet az eljárás.

A hátrahagyott autó Forrás: Police.hu

Az Origo úgy tudja, hogy a magyar és német hatóságoknak maximum három hónap alatt be kell fejezniük a kiadatási eljárást.

Az áldozat, egy 39 éves szegedi taxis 1998. szeptember 15-én éjszaka a Szegedi Rádiótaxi diszpécserének utasítására vett fel utasokat. Járművét másnap kora reggel találták meg a Tolna megyei Bonyhádot és Cikót összekötő úttól kétszáz méterre, a Határ-patak partján, elhagyottan.

A férfit eltűntként keresték, a nyomravezetőnek 100 ezer forintot ajánlottak föl.

A rendőrség október 5-én rendelt el nyomozást emberölés alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az áldozat holttestét október 9-én találták meg a Csongrád megyei Domaszék határában, az 55-ös úttól egy kilométerre, egy kukoricásban.