Jobbikossal üzletel Gyurcsány egyik embere

2015.05.12. 06:55

Több mint egy évtizede vezet közös céget egy jobbikos és egy DK-s politikus. A betéti társaságot 2003-ban jegyezték be, azóta is sikeresen működtetik. 

Közös céget vezet Kummer Ákos ügyvéd, aki 2010-ben a Jobbik színeiben indult az önkormányzati választáson, és Kecskés Balázs, aki a Demokratikus Koalíció II. kerületi szervezetének elnöke, az önkormányzat kerületi képviselője – értesült a Blikk. Kummer Ákos a lapnak azt mondta, hogy annak idején együtt jártak a jogi karra, és jó barátok lettek. Kecskés Balázs akarta a céget, és „engem kért fel kültagnak, akkor még nem volt szó politikáról” – tette hozzá Kummer. Elmondta azt is, hogy a cég működésére soha semmilyen rálátása nem volt, mint ahogy nem kapott onnan egyetlen fillért sem.

A DK nem lát kivetnivalót 

A lap megnézte azt is, hogy az önkormányzat honlapján található vagyonnyilatkozat szerint a bt.-ből havi 80 ezer forint jövedelmet vett fel Kecskés Balázs. A DK-s képviselő más bevételt nem tüntetett fel. Gréczy Zsolt, a DK szóvivője annyit mondott, hogy nincs kivetnivaló a közös cégben, mert mint fogalmazott: amikor a cég megalakult, jószerivel még egyik párt sem létezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK