A Malév helyét foglalja el a Napi Gazdaság

simicska lajos sárvári lovascentrum ló ügető Liszkay Gábor
Vágólapra másolva!
A Malév egykori irodáiba költözik a Napi Gazdaság szerkesztősége – értesült az Origo. A költözésre várhatóan a következő hetekben kerül sor. Mint ismert a Magyar Nemzet februárban távozó vezetősége április végén került a napilap élére. 
Vágólapra másolva!

A 2012 februárjában csődbe ment Malév irodáibaköltözik a következő hetekben a Napi Gazdaság. A szerkesztőség eddig a III. kerületi Perc utcában volt, de hamarosan a Lurdy Házban lesz. A Malév központja a ferencvárosi Lurdy Házban volt. Évekkel ezelőtt mintegy 600-an költöztek oda két szintre, körülbelül 6000 négyzetméterre.

A Lurdy Házban lesz a Napi Gazdaság új szerkesztősége Forrás: Origo

Liszkay kezébe került a Napi Gazdaság

2013 augusztusa óta a Napi Gazdaság kizárólagos tulajdonosa a Századvég Gazdaságkutató Zrt. lett, majd idén április 20-án Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet volt főszerkesztője vette meg a lapot.

A kiadó a lap főszerkesztőjévé Csermely Pétert, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettesét nevezte ki. A lap árát egyébként árát május 4-től 340 forintról 180 forintra csökkentették, az újság előfizetési díjai is alacsonyabbak lesznek július elsejétől.

Liszkay Gábor a jobboldalra vezérelte a Napi Gazdaságot Fotó: Bielik István - Origo

Információink szerint Napi Gazdaság hamarosan több százmilliós állami hirdetési csomagra számíthat, amit a Simicska-médiabirodalomtól, vagyis a Magyar Nemzettől, a Heti Választól és a Hír TV-től vesznek el.

A felmondások napja

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője február 6-án lelkiismereti okokra hivatkozva mondott le, a Simicska-médiabirodalom számos más vezetőjével együtt. Egyes hírek szerint a älelkiismereti okok” alatt azt kell érteni, hogy a lemondott médiavezetők nem voltak hajlandók a miniszterelnököt kritizáló műsorokat, híreket készíteni.

Liszkay Gábor nemcsak főszerkesztője, de tulajdonosa is volt a Magyar Nemzetnek. Lemondása után Simicska Lajos kivásárolta volt üzlettársát a Magyar Nemzetből, a Lánchíd Rádióból és a Hír TV-ből, saját bevallása szerint körülbelül 100 millió forintért. Nem sokkal később ezeket a tulajdonrészeket Simicska Lajoshoz közel álló cégek vették meg.

A háttérben Simicska Lajos és Orbán Viktor hatalmi harca állhat, Simicska szintén „az orbánistákat” okolta a botrányért, a lemondások napján azt mondta, äkirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet.” A miniszterelnökről, illetve Bayer Zsoltról pedig azt mondta, „Bayer Zsolt egy geci. Orbán Viktor is egy geci.”

Ellenzéki sajtó

Kövér László 2015 tavaszán már ellenzéki médiumoknak nevezte a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a kormánypártok bojkottálni akarják ezeket a médiumokat, a kormány ezt cáfolta.