Autóverseny miatt pusztult el a vemhes őz

Vágólapra másolva!
Fokozottan védett madarak élőhelyét tették tönkre, ráadásul egy ikergidákkal vemhes őz is elpusztult egy off-road autóverseny miatt Lajosmizsén. A szervező nem kért engedélyt a vadásztársaságtól, pedig akkor megtudhatta volna, hogy hol nem szabad száguldozni. 
Vágólapra másolva!

Komoly károkat okozott a helyi élővilágban egy május 10-i autóverseny Lajosmizsén. Az autók teljesen tönkretették a terület vegetációját, a madarak élőhelyét,

a regenerálódás évekbe is telhet.

A verseny zaja miatt a madarak költeni sem tudtak, ráadásul az egyik quad elütött egy ikergidákkal vemhes őzet, ami miatt az őz és gidái elpusztultak.

A Kecskeméti Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett környezetkárosítás miatt emelt vádat a verseny szervezője ellen, aki ugyan több engedélyt is beszerzett,

de a vadásztársaságéról megfeledkezett.

A gond az volt, hogy a vadásztársaság nem adta volna ki az engedélyt,mert a lajosmizsei földterület fontos fészkelő- és élőhelye több védett és fokozottan védett madárfajnak, így többek között harisoknak, fürjeknek, mezei pacsirtáknak, sárga billegetőknek, sordélyoknak és énekes nádi poszátáknak is.

A szervező férfi szabadlábon védekezik.