Vasárnap újból Rehab Critical Mass

Fogyatékossággal élők felvonulása - 1. Rehab Critical Mass - 2014
Fogyatékossággal élők felvonulása - 1. Rehab Critical Mass - 2014
Vágólapra másolva!
Fogyatékossággal élők – többek között mozgáskorlátozottak, siketek, vakok, autisták - és a velük szimpatizáló ép emberek vesznek részt azon a speciális felvonuláson, melyet a Rehab Critical Mass mozgalom szervez vasárnap délután. A demonstráción kívül építési munkálatok miatt is forgalomkorlátozásokra kell számítani a fővárosban vasárnap.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután 14 és 17 óra között a tartják a 2. Rehab Critical Mass demonstrációt a fővárosban. A felvonulás célja, hogy felhívják az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők nehéz helyzetére és társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek. A rendezvény 14 órakor kezdődik a Clark Ádám téren, ahonnan 15 órakor a Lánchídon át vonulnak az Erzsébet térre. Mindkét helyszínen kulturális és családi programok várják a résztvevőket.

Felvonulók a tavalyi Rehab Critical Mass-en Fotó: Rehab Critical Mass

A Rehab Critical Mass idején a 15-ös, a 16-os, a 17-es pótló, a 86-os, a 105-ös és a 115-ös autóbusz terelve jár, a közlekedésében néhány perces fennakadások várhatók. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, a lezárások mértéke a résztvevők számától függ. A menet elindulásakor a Clark Ádám téren néhány perces lezárásra lehet számítani. A 16-os, a 17-es pótló, a 86-os és a 105-ös autóbusz megvárja a menet elhaladását.

Demonstrálók a tavalyi rendezvényen Fotó: Rehab Critical Mass

Magyarországon - a 2011-es adatok szerint - 457 ezren élnek fogyatékossággal. Helyzetük - ha hozzászámoljuk a hozzátartozóikat, családtagjaikat, barátaikat, mintegy 1.8 millió embert közvetlenül érint.

Az 53-as újra a régi lesz

A BKK közlése szerint vasárnap a Budaörsi út kivezető szakaszán lezárják a Beregszász utca Budaörsi úti torkolatát mindkét irányban, mert a csomópontban közműmunkák kezdődnek. A lezárt Beregszász utcai kereszteződés környezetében a Budaörsi út önálló szakaszán, Budaörs irányába csak egy sáv lesz járható.

Ezzel egyidejűleg, vasárnapra virradóra megnyitják a Sasadi út-Budaörsi út csomópontot a Budaörsi úti új közúti csomópont építésének új üteme miatt. Az 53-as autóbuszok újra az eredeti útvonalon, a Sasadi úton közlekednek majd és a Budaörsi út kereszteződése előtt állnak meg.