Ma is heves zivatarok lehetnek

Vágólapra másolva!
Mindenhol mérsékelték a korábban kiadott másodfokú riasztásokat, de az ország nagy részén továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: reggel északkeleten még több helyen valószínű zivatar, majd átmeneti stabilizálódás után az ország déli részén és északkeleten alakul ki jobb eséllyel ismét helyenként zivatar. Egy-egy hevesebb zivatarra is számítani lehet, amelyet 80 kilométer/óra feletti szél, jégeső, valamint jelentős mennyiségű csapadék kísérhet.

Tegnap este cseresznye nagyságú jég esett például Sopronban, több más helyen pedig rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhatott le. Olvasóink videóit és fényképeit a viharról ide kattintva nézheti meg.

Elsőfokú figyelmeztetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Zala megyére a várható heves zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Pest megyében és a fővárosban csak a felhőszakadás veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, amely azt jelenti, hogy rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat le.

Délután kisüt a nap

Az előrejelzés szerint a nap második felében elszórt jelleggel fordulnak elő záporok, zivatarok, de emellett már hosszabb időre kisüt a nap. A délutáni órákban elsősorban a Dél-Dunántúlon, valamint az Alföld északi részén fordulhat elő egy-egy hevesebb zivatar. Több helyen a zivataroktól függetlenül is megerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20–26 Celsius-fok között valószínű, késő estére 14–19 fok közé hűl a levegő.