Felfüggesztették a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. körözés alatt álló ügyvezetőjének lányai a család érdekeltségébe tartozó étterem berendezéseinek kiárusítását – közölte a károsultak egy részét képviselő ügyvéd.

Két évvel ezelőtt valaki 100-200 millió forintot fektetett be a Kun-Mediátoros Marcsika, azaz Dobray Sándorné érdekeltségébe tartozó étterembe, a Múzeumkert részét képező Bonanza Ételbárba, mondta Dobrossy István. Az ügyvéd szerint az ételbár eszközei becslés szerint mintegy 10 millió forintot érnek, ezért a beruházott összeg irreálisan magas

Hozzátette: a kiárusítás felfüggesztésére azért is volt szükség, mert még nem pontosan tisztázott a beruházás forrásának eredete, valamint a Múzeumkert Zrt. és a Kun-Mediátor kapcsolata, illetve a két cég közötti esetleges pénzmozgások sem, emiatt

a károsultak gyanús vagyonkivételtől tartottak - jegyezte meg.

Kun-Mediátor, Múzeumkert rendezvényházForrás: Origo

Az ügyvéd korábban azt mondta, hogy 2013 márciusában a Múzeumkert Zrt. 20 millió forintos jegyzett tőkével alakult, 11 millió forint volt az árbevétele.

10 milliárdos kár

A rendőrség április 14-én este tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá pénzükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. Az érintettek egy részét képviselő ügyvéd szerint az ügynek 800-nál is több károsultja van, a nyomozás idején már ötszáz feljelentés érkezett, a bejelentett kár 10 milliárd forint körüli.

A társaság utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta az engedélyezési hivatal. Dobray Sándornét jelenleg is körözik.