Colleen Bell is kiállt a homofóbia ellen

Colleen Bell, amerikai nagykövetség, homofóbia
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok budapesti nagykövete is csatlakozott a Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes naphoz. 
Vágólapra másolva!

Colleen Bell a nagykövetség Facebook-oldalára tett fel egy képet, melyen táblát tart, rajta a rendezvény jelmondatával: „A nemed a te dolgod. Nekem csak tisztelnem kell.

Ma van a Nemzetközi Homofóbia, Transzfóbia és Bifóbia Ellenes Nap / Today is International Day Against Homophobia, Transphobia, and Biphobia #IDAHOT

Posted by US Embassy Budapest on Sunday, 17 May 2015

Tíz másik nagykövet is csatlakozott

Az akcióhoz korábban tíz, Budapestre akkreditált külföldi diplomata csatlakozott. Őket az Amnesty International kérte fel a közös fotózásra annak alkalmából, hogy május 17-én tartják a nemzetközi homofóbia és transzfóbia elleni világnapot.

Fényképet küldött Nagy-Britannia, Franciaország, a Belga Királyság, a Spanyol Királyság, a Dán Királyság, Norvégia, Ausztria, Hollandia, a Svéd Királyság és a Finn Köztársaság nagykövetsége is.

Az Amnesty International akciójához tíz nagykövet csatlakozott Forrás: Amnesty International

Sok országban még bűn

A jogvédő szervezet közleménye szerint a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszexuális (LMBTI) embereket rendkívül gyakran éri hátrányos megkülönböztetés az egészségügyi ellátáshoz, oktatáshoz, foglalkoztatáshoz és lakhatáshoz való hozzáférés során.

Számos országban még mindig büntetik a közös megegyezésen alapuló azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot,

amely gyakran eredményezi az LMBTI emberek önkényes letartóztatását, jogellenes fogva tartását, bebörtönzését és kínzását. Az LMBTI emberektől sokszor megtagadják a véleménynyilvánításhoz és a gyülekezéshez való jogot is - fejtették ki.