Orbán Viktor választási titkot árult el

Lévai Anikó; Orbán Viktor Budapest, 2015. május 17.
Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó leadja szavazatát a Normafa helyreállításáról tartott helyi népszavazáson a XII. kerületi 53. szavazókörben, a Zugligeti úti Általános Iskolában 2015.
Budapest, 2015. május 17. Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó leadja szavazatát a Normafa helyreállításáról tartott helyi népszavazáson a XII. kerületi 53. szavazókörben, a Zugligeti úti Általános Iskolában 2015. május 17-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök is szavazott a Normafa rendezéséről szóló hegyvidéki népszavazáson. A voksoláson valószínűleg az igenek lesznek többségben, de az még kérdéses, hogy érvényes lesz-e a szavazás.
Vágólapra másolva!

Igennel szavazott a miniszterelnök a Normafáról rendezett helyi népszavazáson. Orbán Viktor ezt maga árulta el, amikor – hegyvidéki lakosként – leadta szavazatát Zugligeti Általános Iskolában. A kormányfő azzal indokolta döntését, hogy a családja álláspontja szerint a Normafa megvédése a feladat.

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó leadja szavazatát Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kormányfő méltatta Pokorni Zoltán kerületi polgármester munkáját, utalva arra, hogy egyetértés van a kerületben.

– tette hozzá.

Semmi sem reménytelen

A miniszterelnök szerint a helyi népszavazás országos üzenete, hogy semmi sem reménytelen.

"Itt látszólag összeegyeztethetetlennek tűnő szempontokat kellene összeegyeztetni, vagyis azt, hogy az emberek kényelmesen, jól akarják magukat érezni a Normafánál, szolgáltatásokat akarnak kapni, miközben meg kell őrizni a természetet, úgy, hogy az ingatlanspekulánsoknak se essen áldozatul" – fejtette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint ez nehéz feladat, de reméli, a népszavazás igazolja, hogy össze lehet egyeztetni a szempontokat úgy, hogy mindenki jól járjon.

A szavazás után a miniszterelnök újságíróknak is nyilatkozott Forrás: MTI/Kovács Tamás

Korábban ugyancsak a Zugligeti iskolában adta le szavazatát Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is.

A részvétel a fontos

A hegyvidéki lakosok estig szavazhatnak arról, hogy egyetértenek-e az önkormányzat rendezési tervével. Az Ittlakunk.hu nem reprezentatív felmérése szerint az igenek fognak győzni, de a kérdés az, hogy érvényes lesz-e a népszavazás.

Pokorni Zoltán polgármester hétfőn közösen tartott sajtótájékoztatót a kérdésben az MSZP és az Együtt helyi képviselőivel, a Jobbik azonban a nemek mellett kampányol a kerületben.