Gyanús csomagot találtak egy bolgár rendszámú buszon az M0-s autóút Annahegyi pihenőjénél még szombat délután. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

Hétfő délután a nol.hu azt írta: bomba volt egy Magyarországon áthaladó bolgár buszon. Dragomir Petkova, a járatot fenntartó cég igazgatója azt közölte, hogy egy cseh vagy szlovák állampolgárságú férfi rejtett el csőbombát az Omega Group Prágából Várnába tartó járatán. A Novinite közlése szerint az utas Prágában szállt fel a járműre, és Pozsonyig váltott jegyet, Brnóban azonban leszállt, és nem tért vissza csomagjáért, amely útközben felborult, és szúrós szagú folyadék folyt ki belőle.

Vegyszerszagot érzett a sofőr

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte: a Prága és Várna között május 16-án menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetője Magyarország területén, útja során vegyszerszagot érzett, ezért az M0-s autóút Annahegyi pihenőjénél megállt. Az utasokat leszállította, majd a raktér átvizsgálása során egy gyanús csomagra figyelt fel, ezért értesítette a rendőrséget.

Meghallgatták az utasokat

A bejelentés után a helyszínre érkező Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata "a gyanús csomagot a helyszínen hatástalanította", majd további vizsgálatra elszállította - írta a rendőrség. Az eset során senki nem sérült meg. A busszal utazó 34 - bolgár és román - állampolgárt a rendőrség tanúként hallgatta ki. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - szakértők bevonásával - emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.