Átverte a néni a telefonos csalókat

2015.05.19. 11:44

Egy idős asszony unokájának adta ki magát, így akart pénzhez jutni egy telefonos csaló és társa, de a nénit nem tudták becsapni. A bűnözők végül a rendőröknek dőltek be.

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a két férfit, akik hetekkel ezelőtt próbáltak becsapni egy, a főváros XXI. kerületében élő, 69 éves asszonyt.

A huszonéves csalók egyike a nő unokájának adta ki magát a telefonban, és pénzt kért tőle, méghozzá azonnal, mondván: tartozásai miatt nagyon megverték. 

Idős, de nem buta

Az asszony eljátszotta, hogy hisz nekik, de a hívás után azonnal értesítette a rendőröket, akik gyorsan a helyszínre érkeztek. A csaló újra telefonált – ekkor már az egyik egyenruhás vette fel a kagylót, aki 

nagypapaként mutatkozott be,

a telefonáló pedig nem fogott gyanút: neki is elmondta, hogy 1,3 millió forintra van szüksége, de itt már tovább is ment. Az állította, ha nem kapja meg az összeget, 

meg fogják ölni a hitelezői.

Nem az első eset

Hozzátette, hogy a pénzért egyik ismerősét küldi. A "nagypapa" megegyezett vele az átadás körülményeiről, majd a rendőrök mindkét férfit elfogták a megadott időpontban és helyszínen.

A csaló páros ügyében a XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség járt el.

Gyakoriak az idősek sérelmére elkövetett telefonos csalások, de most az áldozat húzta csőbe a bűnözőketForrás: Photononstop/Willy De L'horme

Mint kiderült, a 28 éves elsőrendű vádlott visszaesőnek számít, ezért 2 év 4 hónap fegyházbüntetésre, valamint 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Megkapta a korábbi büntetést is

Társa az ügy miatt 1 év 4 hónap szintén letöltendő börtönbüntetést és 300 ezer forint pénzbüntetést kapott – ennél viszont több időt tölt majd a rácsok mögött, mivel korábban 1 év 2 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A két férfi a másodfokú eljárás lezárásáig előzetes letartóztatásban marad.