Újabb bűncselekményekkel vádolták meg a combinós gyilkost

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődik a combinós gyilkosként elhíresült A. Áron ügyének tárgyalása. A Fővárosi Főügyészség emberölés miatt emelt vádat, amit a II. és III. kerületi ügyészég garázdaság, rongálás és könnyű testi sértés vétségével egészített ki. A Fővárosi Törvényszék egyesítette az ügyeket.
Vágólapra másolva!

Gyilkosság

A. Áron Gergely évek óta hajléktalan alkoholistaként élt a Margit híd budai hídfője közelében. Legutóbbi büntetéséből 2014. június 3-án feltételes szabadságra bocsátották. A rendőrök ittas állapota és zavart viselkedése miatt július 22-én a pszichiátriára szállították, ahonnan július 31-én kiengedték. Visszatért a Margit híd budai hídfőjéhez, majd az orvosi tanács ellenére újból inni kezdett, és mellé energiaitalt fogyasztott. Ittasan ment a 4-es, 6-os villamos megállójához, ahol egy ideig a korlátnak támaszkodva várakozott, majd az egyik utast derékon rúgta úgy, hogy az a sínekre zuhanjon. A vészfékezés ellenére az érkező villamos elgázolta az utast, aki a helyszínen meghalt. A. Áron Gergelyt a villamosra várakozók lefogták, és átadták a rendőröknek.

Garázdaság, rongálás

A. Áron Gergely június 12-én a Frankel Leó u. és a Margit krt. kereszteződésénél, a Bem mozi előtti részen, az úttesten, a biciklisávban, a Margit híd irányából egy gördeszkájával szabályosan közlekedő embert látott. Lelépett a járdáról, és egy határozott rúgással kirúgta a sértett alól a deszkáját. A deszka a rúgástól elrepült, azon egy gépkocsi áthajtott. A deszkás nem sérült meg, de a 60 ezer forintos deszka tönkrement.

Garázdaság, könnyű testi sértés

A. Áron Gergely június 26-án este a Margit hídnál, a HÉV aluljárójában ittasan – minden ok és előzmény nélkül – üvegeket dobált az aluljáró egyik végéből a másikba, az üvegek a földön összetörtek. Járókelőket is molesztált, majd egy üveget dobott egy utcazenész felé, akit a felpattanó szilánkok megsebesítettek.

Garázdaság

A. Áron Gergely június 11-én reggel bement egy II. kerületi élelmiszerboltba, ahol kiabált, egy vevőt fellökött. Délután visszament az üzletbe, ekkor az eladót akarta megütni.

A. Áron Gergely csütörtökön áll a Fővárosi Törvényszék elé, amelyik összevontan kezeli a bűncselekményt és a vétségeket.