Pontosított az Origónak a rendőrség a megütött híradós ügyében

2015.05.21. 13:27

Június 16-ig biztos, hogy nyomozni fog a rendőrség a megütött híradós, Borsa Miklós ügyében. Többet azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árultak el. Az Origo elsőként számolt be arról, hogy a köztévé műsorvezetőjét április 11-én, Balatonfüreden megtámadták. 

Az Origo április 14-én, kedden írta meg, hogy megtámadták Borsa Miklóst, a köztévé híradós műsorvezetőjét Balatonfüreden. Bejelentés akkor még nem érkezett a rendőrséghez, a hatóságok az után indítottak vizsgálatot, hogy elolvasták a cikkünket. 

Akkor úgy értesültünk, hogy a híradóst arcon ütötték, legalábbis így fogalmazott a kórház egyik vezetője, aki név nélkül azt is elmondta, hogy konkrét betegről nem adhat felvilágosítást, de április 11-én este egy férfit zúzódásos sérülések miatt láttak el.

Borsa Miklós többet nem vezet híradótForrás: MTI/Kollányi Péter

 

Akkor egyébként kerestük Borsa Miklóst is, aki csak annyit közölt, hogy 

köszöni az érdeklődést, de szabadságon van.

"Most hazudj!"

A közszolgálati televízióban az esetről úgy fogalmaztak: „Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy a munkánk miatt fizikai bántalmazás érhet bennünket, de természetesen az M1 valamennyi munkatársa a történtek ellenére is tovább végzi feladatát.” Az is elhangzott az adásban, hogy először azt kérdezték Borsa Miklóstól, ő mondja-e a híreket, majd rárontottak, ütötték, és közben azt ordították neki: „Most hazudj!” 

Borsa Miklós ügyében szűkszavú a rendőrségForrás: MTI/Kollányi Péter

A megvert műsorvezető, Borsa Miklós nem tett feljelentést. Munkáltatója, az MTVA fordult a rendőrséghez, kérve, hogy keressék meg a tettest. A munkáltató csak bejelentést tehet, feljelentést csak a sértett. Pontosabban a műsorvezető tehetett volna, de nem akart. 

Mint később kiderült, Borsa Miklós nem vezet többé híradót. 

Ugyan nem mondott fel, de a Híradóba nem kíván visszatérni. 

Megtudtuk meddig nyomoznak

Kerestük a rendőrséget, hogy megtudjuk mikor, hány nappal az eset után indult nyomozás Borsa Miklós ügyében, és azt, hogy mikor jár le. Eleinte kitérő választ kaptunk, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi levelet küldte szerkesztőségünknek: 

"Tájékoztatom, hogy a mai napon érkezett megkeresésének  megválaszolásakor sajnálatos félreértés történt, amiért ezúton elnézést kérünk. A levelében feltett kérdéseivel kapcsolatban a következőkről tájékoztatom: 2015. április 16-án rendelték el a nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, 2015. június 16. a nyomozás határideje."

Először ugyanis csapán annyit árultak el, hogy az illetékes hatóság büntetőeljárásban vizsgálja az ügy körülményeit. 

Mivel folyamatban lévő eljárásról van szó, ezért további információt nem áll módunkban közölni."

Ezután írtunk egy újabb levelet és tettük fel ismét a kérdéseinket, igaz még ekkor sem kaptunk pontos választ, cikkünk megjelenése után azonban a már fentebb jegyzett levél érkezett. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK