Deutsch Tamás elmagyarázza, hogy mi a multikulti

Vágólapra másolva!
Az Orbán Viktor által az Európai Parlamentben kirobbantott Magyarország és a multikulturalizmus vitába beszállt a fideszes politikus is, aki a Facebook-oldalán adott történelmi leckét a „liberálisoknak”.
Vágólapra másolva!

„Különböző rendű és rangú »liberálisok« napok óta lelkesülten hadoválnak arról, hogy Magyarország „történelmileg multikulti ország volt – írja Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Drágáim, a multikulturalizmusnak (a »liberálisoknak« mondom segítségül, a multikulti ennek a köznyelvi rövidítése) pontosan annyi köze van az európai és így a magyar történelmen is végighúzódó kulturális különbségekhez (ami a viselkedésben, a nyelvben, a szokásokban, az öltözködésben, a hitvilágban, a szociális struktúrában, a nemzeti és etnikai hovatartozásban nyilvánult meg), mint Gizikének a gőzekéhez. Évezredes történelme során sem Európa, sem Magyarország nem volt multikulti. A multikulturalizmus ideológiája egy alig néhány évtizedes találmány, és éppen manapság bukik meg látványosan” – zárja a bejegyzését.