Lázár János veszi át a rezsifelügyeletet

Vágólapra másolva!
Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. és a KAF Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. felett is a kancelláriaminiszter gyakorolja majd a felügyeletet - egyebek között ezt tartalmazza az a törvénymódosítási javaslat, amely elektronikus árverést vezetne be az állami vagyonnál is.
Vágólapra másolva!

Az állam nagy mennyiségű ingósághoz jut különböző hagyatékokból, ezek értékesítését, valamint az elavult készletek eladását szolgálja az új árverési rendszer. Csaknem százezer tételről van szó, amiből 42 ezer örökléssel került az államhoz. Ez utóbbi vagyonrészt 337 millió forintért tartják nyilván, míg a további 57 ezer ingóság nyilvántartási értéke 742 millió forint - írja a Világgazdaság.

Három év alatt 6 millió forint

Az elmúlt három évben összesen 6 millió forintos bevételre tettek szert a vagyonhasznosításból. Az elektronikus árverési rendszer ezen a helyzeten javíthat. A rendszert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. működtetné, regisztrált felhasználók vehetnék igénybe. A törvényben felhatalmazást adnának a kormánynak arra, hogy a részletszabályokat kidolgozza. Az indoklás szerint a rendszerben más állami cégek vagyonelemeit is meg lehetne majd hirdetni eladásra. Egy másik módosítással lehetővé tennék azt is, hogy az állami cégek ingatlanokat vagy más vagyonelemeket adhassanak át egymásnak.