Ősrégi trükkel szereztek pénzt idős nőktől

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján azt a 40 éves férfit, aki a gyanú szerint összesen több mint 7 millió forintot csalt ki 70 év feletti nőktől, a telefonon megkeresett sértetteknek bajba jutott fiára vagy unokájára hivatkozva - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.
Vágólapra másolva!

A férfi 2014 augusztusa és 2015 áprilisa között összesen négy 70-80 éves nőtől csalt ki nagyobb összeget arra hivatkozva, hogy a sértettek fia vagy unokája ittasan balesetet okozott, és a felelősségre vonás elkerülése, illetve a károk rendezése miatt több millió forint készpénzre van szüksége. Az asszonyok megtévesztésével a gyanúsított összesen csaknem 7,5 millió forint kárt okozott.

Mások is alkalmazzák a módszert

Ibolya Tibor közleményében arra is kitért, hogy egy hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt ezen a héten a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állított két férfit, akik pár héttel ezelőtt szintén úgy próbáltak meg pénzt kicsalni egy 69 éves nőtől, hogy egyikük a sértett bajba jutott unokájának adta ki magát. Őket a bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.